Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


PREZIDENTO RINKIMAI PRANCŪZIJOJE
A. Navalnas kaltina M. Le Pen partiją korupcija, ryšiais su V. Putinu
BNS
Scanpix
Prezidento rinkimai tarp M. Le Pen ir E. Macrono Prancūzijoje.

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas trečiadienį paragino Prancūzijos rinkėjus palaikyti dabartinį prezidentą Emmanuelį Macroną šį savaitgalį vyksiančiuose rinkimuose ir apkaltino jo kraštutinių dešiniųjų oponentės Marine Le Pen partiją korupcija ir ryšiais su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Suprantu situacijos ironiją: rusas politinis kalinys kreipiasi į Prancūzijos rinkėjus. Bet techniškai aš sėdžiu kalėjime pagal prancūzų kompanijos pareiškimą, mokiausi universitete prancūzų kalbą, o atvažiavęs į Paryžių bet kokiu oru ryšiu šaliką. Taigi, ši šalis man artima, aš pasistengsiu“, – skelbiama pirmojoje iš virtinės žinučių, paskelbtų jo paskyroje tviteryje.

„Tikrai ir nedvejodamas kviečiu prancūzus balandžio 24 dieną balsuoti už E. Macroną, bet noriu kreiptis į tuos, kurie neatmeta galimybės balsuoti už M. Le Pen“, – pridūrė jis.

A. Navalnas apkaltino M. Le Pen partiją gavus 9 mln. eurų paskolą iš „liūdnai pagarsėjusios Putino pinigų plovimo kontoros“ – Pirmojo Čekijos ir Rusijos banko.

„Nė kiek neabejoju, kad derybos su šiais žmonėmis ir sandoriai su jais apėmė šešėlinę politinę dalį. Tai yra korupcija. Ir tai yra politinės įtakos pardavimas Putinui“, – rašoma kitoje žinutėje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 20 16:06
Spausdinti