Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


COVID-19
Airijos ministras pirmininkas rodo pavyzdį: pandemijos metu dirbs gydytoju
IQ
Scanpix
Leo Varadkaras.

Airijos ministras pirmininkas Leo Varadkaras, šaliai kovojant su viruso COVID-19 pandemija, nusprendė grįžti į mediciną. Vieną dieną per savaitę jis pacientus konsultuos telefonu. 

Apie tai, remdamasi ministro pirmininko biuro informacija, ankstų pirmadienio rytą pranešė naujienų agentūra „Reuters“.

Prieš tapdamas politiku L. Varadkaras septynerius metus dirbo šeimos gydytoju Dubline. Iš medicinos registro buvo pašalintas 2013 m. Po to, kai pasiūlė šalies sveikatos apsaugos tarnybai savo paslaugas, į jį vėl buvo įtrauktas šių metų kovo mėnesį. Kaip teigiama dienraštyje „The Irish Times“, L. Varadkaras pacientus konsultuos telefonu, padės įvertinti ligonio būklę.

„Reuters“ cituojamo ministro pirmininko atstovo teigimu, didelė dalis L. Varadkaro šeimos narių ir draugų dirba medicinos srityje, todėl prisidėti norėjo ir jis. Politikas kilęs iš medikų šeimos: motina dirbo medicinos sesele, tėvas – gydytoju. Toje pačioje srityje dirba ir jo partneris, seserys ir jų vyrai.

Praėjusį mėnesį Airijos sveikatos apsaugos ministras Simonas Harris paskelbė apie medikų pritraukimo iniciatyvą, kuria stengiamasi užkamšyti sveikatos apsaugos skyles ir efektyviau kovoti su viruso COVID-19 protrūkiu. Šalies sveikatos paslaugų tarnyba pranešė, kad į pagalbos šauksmą atsiliepė daugiau kaip 70 tūkst. į darbą pasiruošusių įsitraukti medicinos profesionalų. Dalis jų – studentai, kita – į pensiją jau išėję ar iš užsienio grįžę asmenys.

6,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje pirmadienį buvo fiksuoti 4994 koronaviruso atvejai, 158 mirtys ir 25 pasveikę asmenys.

2020 04 06 09:48
Spausdinti