Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


SMŪGIS JAV
„Al-Nujaba“ nepaiso Vašingtono grasinimų ir žada tęsti išpuolius prieš JAV karius
IQ
Scanpix
Jordanija.

Irako proiraniškas judėjimas „Al-Nujaba“ penktadienį pareiškė, kad ketina toliau rengti išpuolius prieš JAV karius Artimuosiuose Rytuose, nors Vašingtonas grasino duoti atkirtį po to, kai Jordanijoje žuvo trys jo kariai.

„Bet koks (JAV) smūgis sulauks atitinkamo atsako“, – pareiškime teigė „Al-Nujaba“ lyderis Akramas al Kaabi.

Jis pridūrė, kad grupuotė tęs savo veiksmus tol, kol bus patenkinti jos reikalavimai išvesti JAV karius iš Irako ir nutraukti Izraelio karą su „Hamas“ Gazos Ruože.

IQ rašė apie praeitą sekmadienį JAV įvykdytą dronų ataką, kurioje žuvo trys amerikiečių kariai ir dar mažiausiai 34 sužeisti. Drono ataka įvyko karinėje bazėje, žinomoje kaip „Bokštas 22“ („Tower 22“), kur, anot kariuomenės atstovų, greičiausiai buvo pataikyta į kareivines. Ši bazė skirta paremti specialioms JAV operacijoms Sirijoje, kur kartu su kitų valstybių pajėgomis amerikiečiai kaunasi su išlikusiais ISIS kovotojais. Šiuo metu bazėje dislokuota apie 350 JAV karių. Anot kariuomenės atstovų, karių patirti sužeidimai skiriasi – keli patyrė rimtas smegenų ar stuburo traumas, aštuoni kariai išvežti gydyti į užsienį, tačiau jų būklė stabili.

Scanpix
JAV kariai Sirijoje.

Atsakomybę už ataką prisiėmė Irano remiama „Islamo pasipriešinimo Irake“ kovotojų organizacija ir skelbė, kad išpuolis yra kerštas už JAV buvimą regione ir Izraelio rėmimą konflikte su Gaza. Jordanija atsisakė patvirtinti, kad išpuolis įvyko jos teritorijoje, o Iranas išpuolio nekomentavo.

2024 02 02 11:51
Spausdinti