Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, liepos 4 d.


NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMAS
Amerikietiškas pyragas: kaip Vašingtonas ruošiasi NATO viršūnių susitikimui?
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
ELTA
Vilniuje – svečias, Vašingtone – šeimininkas.

Liepos mėnesį Vašingtonas rengia jubiliejinį 75-ąjį NATO viršūnių susitikimą. Kaip šeimininkai jam ruošiasi?

„Šiuo metu Ukrainos lūkesčiai ir Aljanso nerimas pavojingai skiriasi“, – dar kovo mėnesį rašė Wilsono instituto (JAV) ekspertai Robin S. Quinville, Jasonas C. Moyeris ir Masa Ocvirk. Praėjus beveik pusmečiui, situacija pasikeitė nedaug.

Vasaros pradžioje skaudų, bet prablaivinantį smūgį sudavė pats JAV prezidentas Joe Bidenas. „Nesu pasirengęs remti Ukrainos natoizacijos“, – birželio 4 d. interviu leidiniui „Times“ kalbėjo prezidentas. Ir pateikė gana keistą priežastį – dešimtus kovos prieš Rusiją metus įpusėjusi valstybė yra pernelyg korumpuota. J. Bidenas rėmėsi savo patirtimi, kai lankėsi Ukrainoje būdamas senatoriumi (1973–2009 m.) ir viceprezidentu (2009–2017 m.).

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 07 02 06:45
Spausdinti