Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


TURKIJA IR IZRAELIS
Ankara po Izraelio perspėjimų: Turkija yra saugi šalis
BNS
Unsplash

Turkija yra saugi šalis, antradienį pareiškė jos Užsienio reikalų ministerija po to, kai Izraelio valdžios institucijos paragino savo piliečius išvykti baiminantis Irano išpuolių.

Netiesioginiame atsakyme, kuriame Izraelis nebuvo paminėtas, ministerija pažymėjo, kad „kai kurios šalys“ paskelbė perspėjimus dėl kelionių.

Pareiškime teigiama, kad Turkija „yra saugi šalis ir toliau kovoja su terorizmu“.

„Manoma, kad šie perspėjimai dėl kelionių yra susiję su įvairiais tarptautiniais įvykiais ir motyvais“, – priduriama jame.

Izraelio užsienio reikalų ministras Yairas Lapidas pirmadienį paragino Turkijoje esančius piliečius „kuo greičiau išvykti“ dėl grėsmės, kad Irano agentai planuoja išpuolius prieš izraeliečius Stambule.

Jis sakė, kad Irano agentai kelia „realų ir tiesioginį pavojų“.

Pirmadienį Izraelio laikraštis „Yediot Ahronot“ citavo neįvardytą saugumo pareigūną, kuris teigė, kad kelios iraniečių „kuopelės“ Turkijoje planuoja operacijas prieš turistus iš Izraelio.

Perspėjimai nuskambėjo pastaruoju metu smarkiai išaugus įtampai tarp įnirtingų varžovų Irano ir Izraelio. Teheranas kaltina žydų valstybę dėl išpuolių prieš jo branduolinę ir karinę infrastruktūrą ne tik Irane, bet ir Sirijoje.

Turkija yra mėgstama izraeliečių atostogų vieta, net ir po daugiau nei dešimtmetį trukusio abiejų šalių diplomatinio ginčo.

Pastaraisiais mėnesiais Ankara ir Izraelis užmezgė glaudesnius ryšius, o Turkijos lyderiai pabrėžė Izraelio svarbą Turkijos turizmo sektoriui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 14 14:41
Spausdinti