Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ARMĖNIJA
Armėnijoje – opozicijos mitingai, sulaikyta keliolika žmonių
BNS
Scanpix
N. Pašinianas.

Jerevane anksti pirmadienį prasidėjo protestai reikalaujant, kad Armėnijos vyriausybė paviešintų galimo susitarimo su Azerbaidžanu dėl bendros sienos detales.

Pasak naujienų agentūros „Interfax“ korespondento, mitingus organizavo įvairūs pilietiniai aktyvistai ir opozicijos politikai, blokavę pagrindines Armėnijos sostinės gatves.

Per akcijas iš viso sulaikyta 18 asmenų, „Interfax“ pranešė policija.

Anksčiau buvusio prezidento Roberto Kočariano vadovaujamas opozicinis blokas „Armėnija“ pareiškė formuojantis pasipriešinimo premjero Nikolo Pašiniano vyriausybei judėjimą.

„Pradedame steigti visos šalies pasipriešinimo judėjimą. Armėnija ir Arcachas [Kalnų Karabachas] nebus atiduoti turkams, nebus jokių naujų kapituliacinių susitarimų su priešu [Azerbaidžanu]. Bet koks šios valdžios pasirašytas antiarmėniškas dokumentas nebus mūsų priimtas“, – anksčiau sakė frakcijai „Armėnija“ priklausantis parlamento vicepirmininkas Išchanas Sagatelianas.

Praėjusį ketvirtadienį N. Pašinianas pareiškė aptaręs su Maskva galimybes tiksliai nubraižyti Armėnijos ir Azerbaidžano sienas.

„2021 metų gegužę iš Rusijos gavau tris pasiūlymus dėl Armėnijos ir Azerbaidžano sienos demarkavimo ir delimitacijos. Visi trys siūlymai mums buvo ir tebėra priimtini“, – per vyriausybės posėdį kalbėjo armėnų premjeras.

Pasak jo, praėjusią savaitę rusų Gynybos ministerija „pateikė siūlymus dėl parengiamojo demarkacijos ir delimitacijos proceso etapo“.

N. Pašinianas pavedė gynybos ministrui Surenui Papikianui „pamėginti įgyvendinti“ tokią iniciatyvą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 22 10:31
Spausdinti