Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
„Asus“ sustabdė tiekimą Rusijai
BNS
Unsplash

Taivano elektronikos milžinė „Asus“ – viena iš penkių didžiausių kompiuterių gamintojų pasaulyje – pranešė stabdanti savo produkcijos tiekimą Rusijai.

„Padėtis Ukrainoje, problemos logistikoje ir bankininkystėje, taip pat kiti veiksniai nulėmė siuntų į Rusijos rinką sustabdymą“, – pranešė „Asus“ per „Twitter“ socialinį tinką.

„Tikimės, kad netrukus bus atkurta taika ir humanitarinė pagalba laiku pasieks visus jos laukiančius žmones“, – pridūrė „Asus“.

Nuo komunistinės Kinijos atsiskyrusio Taivano bendrovė taip pat pranešė paaukosianti apie 1 mln. JAV dolerių Taivano nevyriausybinei organizacijai „Disaster Relief Foundation“, kuri renka lėšas Ukrainai.

Kita vertus, kol kas neaišku, ar siuntų gabenimą į Rusiją „Asus“ sustabdė sąmoningai, siekdama solidarizuotis su Ukraina, ar dėl šio karinio konflikto išprovokuotų sankcijų, trukdančių prekybai.

Taivano bendrovės pranešimas paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai Ukrainos vicepremjeras Mykola Fiodorovas paskelbė viešą laišką „Asus“ vadovybei, kuriuo ragino „nutraukti bet kokius ryšius“ su Rusija.

"@ASUS, rusai neturi jokios moralinės teisės naudotis jūsų genialiomis technologijomis! Jos skirtos taikai, o ne karui!“ – praėjusį ketvirtadienį tviteryje parašė M. Fiodorovas, kuris taip pat yra Ukrainos skaitmeninių technologijų ministras.

Panašius raginimus jis taip pat išsiuntė „Intel“, „Microsoft“ bei kitoms pasaulinėms technologijų milžinėms.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 15 10:10
Spausdinti