Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


JAV
Atsistatydina Niujorko gubernatorius A. Cuomo
BNS
Scanpix
A. Cuomo.

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo antradienį paskelbė atsistatydinantis, vis labiau veržiantis kilpai aplink anksčiau didžiulę įtaką turėjusį politiką, kuriam dabar gresia baudžiamoji byla dėl įtarimų, kad jis lytiškai priekabiavo prie 11 buvusių ir dabartinių savo darbuotojų.

„Manau, kad atsižvelgus į aplinkybes geriausias būdas, kaip dabar galiu padėti, yra pasitraukti“, – per tiesiogiai transliuotą kreipimąsi pareiškė 63-ejų A. Cuomo.

„Mano atsistatydinimas įsigalios po 14 dienų“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę viena moteris, kaltinanti gubernatorių ją nederamai lietus, pateikė kriminalinį skundą. Tai padidino tikimybę, kad A. Cuomo gali būti iškelta baudžiamoji byla.

Neįvardijama moteris, dirbanti šio politiko padėjėja, tvirtina, kad trečią kadenciją gubernatoriaus pareigas einantis A. Cuomo pernai prie jos kabinėjosi savo rezidencijoje.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta nepriklausomo tyrimo ataskaita, kurioje tvirtinama, kad A. Cuomo lytiškai priekabiavo prie 11 buvusių ir dabartinių savo darbuotojų moterų.

Veteranas demokratas atkakliai neigia nederamai lietęs kokią nors moterį.

Anksčiau jis atmetė JAV prezidento Joe Bideno ir kitų įtakingų demokratų raginimus atsistatydinti. Valstijos įstatymų leidėjai ruošėsi surengti gubernatoriui apkaltą.

Vis dėlto antradienį jis pareiškė norintis „giliai, giliai atsiprašyti“ visų moterų, kurias galėjo įžeisti jo veiksmai.

„Buvau pernelyg familiarus su žmonėmis, – sakė A. Cuomo. – Aš vis apkabinu ir bučiuoju žmones, moteris ir vyrus. Dariau tai visą gyvenimą.“

„Savo galvoje niekuomet su niekuo neperžengiau ribų, – pridūrė jis. – Bet nesuvokiau masto, kaip buvo perbraižytos tos ribos.“

Atsistatydinantį A. Cuomo Niujorko valstijos gubernatoriaus poste turi pakeisti demokratė Kathy Hochul.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 08 10 21:43
Spausdinti