Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


COVID-19
Australija po dvejų metų atveria sienas turistams
BNS
Scanpix
Ilgai nesimatę giminės.

Australija pirmadienį pasiskiepijusiems turistams atvėrė savo sienas, uždarytas prieš beveik dvejus metus šaliai dėl COVID-19 įvedus vienus griežčiausių kelionių suvaržymų pasaulyje.

Australijos sienos 2020 metų kovą buvo uždarytos beveik visiems, išskyrus piliečius ir gyventojus. Taip bandyta lėtinti pandeminio koronaviruso plitimą.

Kelionių draudimai, įskaitant išimčių turėjusį draudimą australams vykti į užsienį ir griežtą atvykstančiųjų skaičiaus ribojimą, pelnė šaliai pravardę „Australijos tvirtovė“.

Dviejuose svarbiuose šalies tarptautiniuose oro uostuose – Sidnėjuje ir Melburne – pirmadienį buvo didelio džiaugsmo scenų. Atskridę žmonės po ilgo išsiskyrimo pagaliau galėjo apkabinti savo giminaičius ar draugus.

Sidnėjuje pirmas – 6 val. 20 min. vietos (sekmadienį 21 val. 20 min. Lietuvos) laiku – nutūpė Australijos oro bendrovės „Qantas“ lėktuvas iš Los Andželo. Vėliau atskrido lėktuvai iš Tokijo, Vankuverio ir Singapūro.

„Qantas“ tikisi šią savaitę į Australiją atskraidinti daugiau kaip 14 tūkst. keleivių. Tai pandemijos smarkiai paveikto turizmo sektoriaus atsigavimo pradžia, nors daug kas prognozuoja, kad atsigavimas bus ilgas ir lėtas.

Australijos vyriausybė pradėjo 40 mln. Australijos dolerių (25,4 mln. eurų) vertės reklamos kampaniją turistams susigrąžinti, bet per 24 val. po sienų atidarymo Australijoje turi nutūpti tik 56 tarptautinių skrydžių lėktuvai – daug mažiau nei prieš pandemiją.

Vakarų Australijos valstija pirmadienį lankytojams iš užsienio neatsidaro – tai ji planuoja padaryti kovo 3 dieną.

Iki pastarojo meto valstija vykdė griežtą politiką „nulis COVIDo“ ir atsiribojo nuo likusios šalies dalies.

Šis sprendimas išprovokavo ieškinių teismuose ir pareiškimų, kad australams lengviau nuvykti į Paryžių nei į Pertą, bet buvo populiarus tarp Vakarų Australijos gyventojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 21 10:35
Spausdinti