Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


IZRAELIS IR RUSIJA
B. Netanyahu per pokalbį su V. Putinu kritikavo Rusijos poziciją dėl Gazos Ruožo
ELTA
Scanpix
Benjaminas Netanyahu ir Vladimiras Putinas.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu per pokalbį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu kritikavo Rusijos poziciją dėl karo Gazos Ruože.

B. Netanyahu biuras sekmadienį pranešė, kad Izraelio vadovas išreiškė nepasitenkinimą Rusijos atstovų pozicija Jungtinėse Tautose ir kituose tarptautiniuose forumuose.

Rusija yra viena iš šalių, kritikavusių Izraelio vykdomą Gazos Ruožo bombardavimą, per kurį žuvo tūkstančiai civilių palestiniečių, ir teigė, kad Izraelio „beatodairiškas“ jėgos naudojimas pažeidžia tarptautinę teisę.

Izraelio premjeras sakė V. Putinui, kad „bet kuri šalis, prieš kurią surengta nusikalstama teroristinė ataka, kokią patyrė Izraelis, reaguotų ne mažesne jėga, nei naudoja Izraelis“.

B. Netanyahu taip pat kritikavo „pavojingą Rusijos ir Irano bendradarbiavimą“, teigiama jo biuro pateiktoje pokalbio santraukoje.

Tačiau, Kremliaus pareigūnų teigimu, pokalbis buvo mažiau konfliktiškas.

Maskva savo pranešime atsakė, kad nors V. Putinas patikino, jog remia kovą su teroristais, jis taip pat pažymėjo, kad labai svarbu, jog kova nesukeltų rimtų pasekmių civiliams gyventojams.

Kartu B. Netanyahu išreiškė padėką už Rusijos pastangas siekiant išlaisvinti islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojų nelaisvėje laikomus Rusijos pilietybę turinčius izraeliečius.

Jis taip pat paprašė V. Putino, kad Rusija darytų spaudimą Raudonajam Kryžiui, siekdama, kad jo atstovai aplankytų Izraelio įkaitus ir atvežtų jiems vaistų, pranešė B. Netanyahu biuras.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad B. Netanyahu išėjo iš vyriausybės posėdžio, kad galėtų 50 minučių pasikalbėti su V. Putinu. Paskutinis toks pokalbis, kaip pranešama, įvyko spalio 17 dieną.

2023 12 11 08:47
Spausdinti