Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 9 d.


ARTIMŲJŲ RYTŲ KONFLIKTAS
B. Netanyahu: tai buvo netyčinis mūsų pajėgų smūgis nekaltiems žmonėms Gazos Ruože
BNS
BNS
Benjaminas Netanyahu.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu antradienį pripažino, kad Izraelio pajėgos surengė smūgį, per kurį Gazos Ruože žuvo septyni pagalbos darbuotojai.

Antradienį paskelbtame pareiškime jis sakė: „Deja, praėjusią dieną įvyko tragiškas incidentas – netyčinis mūsų pajėgų smūgis nekaltiems žmonėms Gazos Ruože.“

Jis teigia, kad pareigūnai „kruopščiai tai tikrina“ ir „padarys viską, kad tai nepasikartotų“.

Per smūgį vėlai pirmadienį žuvo septyni labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ pagalbos darbuotojai, todėl ji sustabdė savo veiklą Gazos Ruože.

„World Central Kitchen“, aprūpinanti maistu nuo konflikto nukentėjusias bendruomenes, taip pat ir Gazos Ruožą, kuriame katastrofiškai trūksta maisto, pranešė, kad dirbdami palestiniečių anklave žuvo septyni jos komandos nariai.

Organizacijos teigimu, per smūgį žuvo savanoriai iš Australijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės ir palestiniečių teritorijų bei JAV ir Kanados pilietybes turintis asmuo.

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis pasmerkė oro antskrydį Gazos Ruože, per kurį žuvo septyni humanitarinės organizacijos „World Central Kitchen“ darbuotojai ir pareikalavo ištirti incidentą. „Nepaisant reikalavimų saugoti civilius ir humanitarinius darbuotojus, vėl yra nekaltų aukų“, – rašė jis antradienį tinkle X.

Užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas antradienį pranešė, kad Jungtinė Karalystė paragino Izraelį „pateikti pilną, skaidrų pasiaiškinimą“ dėl antskrydžio Gazoje, per kurį žuvo septyni humanitarinės pagalbos darbuotojai, tarp jų – mažiausiai vienas britas. Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis antradienį taip pat pareiškė, kad Izraelio ambasadorius Varšuvoje „kuo skubiau pasiaiškintų“ po to, kai buvo pranešta apie Gazoje žuvusį lenką ir dar šešis humanitarinės pagalbos darbuotojus.

2024 04 02 16:20
Spausdinti