Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Bachmuto kryptimi Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau išlaisvino 44 kvadratinius kilometrus
ELTA
Telegram
Karas Ukrainoje.

Ukrainos kariuomenė jau išlaisvino 44 kvadratinių kilometrų plotą į pietus nuo Bachmuto.

„Bachmuto kryptimi kiekvieną savaitę vyksta laipsniškas, bet užtikrintas veržimasis į priekį – tai labiausiai neduoda ramybės priešams. Užimtos kontroliuojančios aukštumos palei pietinį ir šiaurinį flangą (Bachmuto) žemėlapyje atrodo kaip pusiau apsupimas. Priešai puola šiaurinį flangą, nori atkovoti ten mūsų užimtas pozicijas. Kova tęsiasi būtent dėl to. Padaryta pažanga pietų kryptimi: praeitą savaitę buvo išlaisvintas dar vienas kvadratinis kilometras. Iš viso jau išlaisvinti 44 kvadratiniai kilometrai teritorijos“, – per nacionalinį telemaratoną sakė Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar, pranešė „Ukrinform“.

Pranešta, kad karinių operacijų epicentras yra Kliščijivka. Rusai priešinasi Orichove ir Vasylivkoje, tačiau Ukrainos kariuomenė žengia į priekį. Rusai taip pat vykdė neefektyvias puolimo operacijas Donecko regionuose prie Maryjinkos, Avdijivkos, Stepovės, Novomychailivkos, Vuhledaro.

„Padėtis įtempta Kupiansko ir Lymano kryptimis. Mes tai matome, nepaisant to, kad mūsų gynėjai sunaikino daug priešų, jie buria naujas pajėgas, persigrupuoja ir mėgina pritraukti profesionaliausius oro šturmo dalinius. Priešai neatsisako ketinimų judėti šiomis kryptimis, nors jiems nepavyksta“, – pridūrė H. Maliar.

2023 08 28 11:20
Spausdinti