Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BALTARUSIJA
Baltarusija pradėjo iš anksto neskelbtas karines pratybas
BNS
Scanpix
Jungtinės rusų ir baltarusių karių pratybos vasarį.

Maskvos sąjungininkė Baltarusija, turinti bendrą sieną su Ukraina, trečiadienį pradėjo iš anksto neskelbtas karines pratybas savo kariuomenės reagavimo pajėgumams išbandyti, paskelbė baltarusių Gynybos ministerija.

Baltarusijos kariuomenės junginiai išbando savo pajėgumus skelbti pasirengimą, judėti į iš anksto nustatytas zonas, pradėti kovines pratybas, nurodė ministerija.

„Tikslas yra įvertinti kariuomenės pasirengimą ir pajėgumus greitai reaguoti į galimas krizes“, – sakoma pranešime. Jame pratybos vadinamos „netikėtomis“.

Ministerija paskelbė mašinų, įskaitant tankus, kolonų šalies keliuose nuotraukų.

Pratybas Baltarusijoje atidžiai stebės Kyjivas, ne kartą kaltinęs Minską planais nusiųsti savo karių į Ukrainą padėti Rusijos puolimui šioje provakarietiškoje šalyje.

Baltarusiją beveik 30 metų geležiniu kumščiu valdo autoritariškas Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas Aliaksandras Lukašenka. Rusijai įsiveržus į Ukrainą Baltarusija tarnauja kaip rusų aviacijos ir logistikos bazė.

Vis dėlto ne visi baltarusiai pritaria dalyvavimui kare, kad ir netiesioginiam. Pastaraisiais mėnesiais Baltarusijoje būta sabotažo aktų, areštuoti keli įtariamieji.

2020 metais Baltarusiją krėtė protestai dėl suklastotu vadinamo A. Lukašenkos perrinkimo, bet jie buvo nuožmiai nuslopinti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 05 04 11:17
Spausdinti