Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


BALTARUSIJA
Baltarusijoje referendumo dieną už viešosios tvarkos pažeidimus sulaikyta 800 žmonių
BNS
Scanpix
Referendumas Baltarusijoje.

Baltarusijoje sekmadienį, kai šalyje vyko referendumas dėl Konstitucijos pataisų, už viešosios tvarkos pažeidimus buvo sulaikyta apie 800 žmonių, pranešė Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

„Už įvairius viešosios tvarkos pažeidimus šalyje buvo sulaikyta apie 800 žmonių. Šiuo metu atliekamas patikrinimas, kad būtų pateiktas jų veiksmų teisinis vertinimas. Kai kurie iš sulaikytųjų jau anksčiau buvo traukti atsakomybėn už analogiškus pažeidimus“, – nurodė spaudos tarnyba išplatintame pranešime.

Pranešime pažymima, kad VRM ėmėsi visų būtinų priemonių tvarkai palaikyti ir visuomenės saugumui užtikrinti per referendumą dėl Konstitucijos pataisų ir papildymų.

„Nepaisant daugybės raginimų imtis veiksmų padėčiai destabilizuoti, kuriuose destruktyviuose „Telegram“ kanaluose skelbė už šalies ribų esantys piliečiai, masinių protesto akcijų organizuoti nepavyko. Milicijos darbuotojai operatyviai reagavo ir užkirto kelią provokacijoms“, – nurodė VRM.

Pasak pranešimo, dėl raginimų imtis veiksmų, šiurkščiai pažeidžiančių viešąją tvarką, ir masinių nesankcionuotų akcijų organizavimo iškelta baudžiamoji byla; atsakingi asmenys išaiškinti ir sulaikyti.

Jame priduriama, kad taip pat tiriami faktai dėl neteisėto mašinų garso signalų spaudimo, bandoma nustatyti automobilių vairuotojus. VRM primena, kad už tokį pažeidimą gresia piniginė bauda ir vairuotojo pažymėjimo praradimas.

Žmogaus teisių centras „Viasna“ savo ruožtu nurodė, kad jam žinomos 544 sulaikytųjų pavardės.

Žmogaus teisių gynėjai pranešė apie sulaikymus daugiau kaip 20 vietovių, įskaitant Minską, Gardiną, Gomelį, Vitebską, Mogiliavą.

Baltarusiai sekmadienį vykusiame referendume dėl Konstitucijos pataisų nubalsavo už tai, kad būtų leista šalies teritorijoje nuolat dislokuoti branduolinius ginklus ir Rusijos pajėgas, rodo balsavimo rezultatai.

Referendumu priimtos Konstitucijos pataisos taip pat leis autoritariniam šalies lyderiui Aleksandrui Lukašenkai likti valdžioje iki 2035 metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 28 10:57
Spausdinti