Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SMURTAS
Baltarusijoje sekmadienį per protestus sulaikyta per 1 100 žmonių
BNS
Scanpix
Baltarusijos saugumo preigūnai.

Baltarusijoje sekmadienį per protesto akcijos buvo sulaikyta per 1 100 žmonių, pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

„Viasna“ sudaromuose sulaikytųjų sąrašuose pirmadienį ryte buvo 1 127 pavardės. Daugiausiai protestuotojų sulaikyta sostinėje Minske. Tačiau teisių gynėjai taip pat praneša apie areštus Gomelyje, Svetlahorske, Naugarduke, Babruiske, Gardine, Pinske, Breste, Navapolacke, Baranovičiuose, Mogiliave, Asipovičuose, Žlobine, Maladečinoje, Vijoje.  

Minsko milicija patvirtino, kad Baltarusijos sostinėje buvo sulaikyta žmonių. Milicija taip pat patvirtino, jog buvo panaudotos specialiosios priemonės, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip pareigūnai Minske sprogdina kurtinamąsias granatas ir leidžia ašarines dujas. Pranešama, kad buvo sulaikyta naujienų agentūros „Interfax“ korespondentė, nušvietusi vykstančius protestus, taip pat dar keturi Rusijos žiniasklaidos priemonių žurnalistai. Kiek po 19 valandos jie buvo paleisti.   

Baltarusijos žurnalistų asociacijos duomenimis, sekmadienį per protesto akcijas įvairiuose miestuose buvo sulaikyta iš viso apie 20 žurnalistų.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 16 08:13
Spausdinti