Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


PARAMA
Baltieji rūmai: JAV padės Lenkijai Rusijos agresijos atveju
BNS
„Wikimedia Commons“
Jake`as Sullivanas.

JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas patikino Varšuvą, kad Vašingtonas pasirengęs užtikrinti paramą savo NATO sąjungininkėms rytiniame sparne pagal Aljanso sutarties 5-ąjį straipsnį, Rusijai sutelkus savo pajėgas prie sienos su Ukraina.

„J. Sullivanas patvirtino, kad JAV palaiko Šiaurės Atlanto sutarties 5-ojo straipsnio taikymą, ir pabrėžė Jungtinių Valstijų pasirengimą padėti sąjungininkėms rytiniame sparne ginti savo sienas“, – rašoma Baltųjų rūmų pranešime apie J.Bideno nacionalinio saugumo patarėjo pokalbį telefonu su Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovu Pawelu Solochu.

Baltieji rūmai informavo, kad šalys „apsikeitė nuomonėmis apie Rusijos karinės galios didinimą pasienyje su Ukraina ir patvirtino sąjungininkių vienybės svarbą diplomatinėse ir atgrasymo pastangose“.

Šiaurės Atlanto sutarties 5-asis straipsnis numato, kad vienos ar kelių Aljanso valstybių narių užpuolimas bus laikomas jų visų užpuolimu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 28 08:40
Spausdinti