Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KOVOTOJAS SU KORUPCIJA
Berlyno klinika: A. Navalnas pabudo iš dirbtinės komos
BNS
Scanpix
Ligoninė, kurioje gydomas A. Navalnas.

Rusijos opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas, kuris, Vokietijos teigimu, buvo apnuodytas „Novičioko“ grupei priklausančia kovine medžiaga, pabudo iš dirbtinės komos, pirmadienį paskelbė Berlyno klinika, kurioje jis gydomas.

„Jis reaguoja į žodinius stimulus“,  – sakoma klinikos „Charite“ pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad 44-erių A. Navalno būklė „pagerėjo“. Jis palaipsniui atjungiamas nuo dirbtinio plaučių ventiliavimo aparato, teigiama pranešime.

„Pavyko užbaigti medikamentinę komą pacientui. Pacientas palaipsniui atjungiamas nuo mechaninės ventiliacijos. Jis reaguoja į žodinius stimulus. Vis dar negalima įvertinti ilgalaikių sunkaus apnuodijimo pasekmių“, – sakoma pranešime.

Kovotojas su korupcija A. Navalnas praėjusį mėnesį pasijuto blogai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu. Iš pradžių jis gydytas ligoninėje Sibire, o vėliau buvo pervežtas į kliniką „Charite“ Berlyne. Vokietija praėjusią savaitę paskelbė, jog esama „neabejotinų įrodymų“, kad prezidento Vladimiro Putino kritikas buvo apnuodytas viena iš sovietų laikais sukurtų nervus paralyžiuojančių „Novičioko“ grupės medžiagų.

A. Navalno bendražygiai sako, jog šios kovinės medžiagos panaudojimas rodo, kad gali būti atsakinga tik Rusijos valstybė, bet Kremlius kategoriškai neigia bet kokias sąsajas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 07 17:32
Spausdinti