Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


„EUROTUNNEL“
Britams bus leista per Prancūziją grįžti į Europos Sąjungą
BNS
BNS foto
Prancūzija.

Prancūzija ketvirtadienį pranešė įšaldanti naują taisyklę, neleidžiančią britams tranzitu vykti per šalį, kad pasiektų savo namus kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Šis netikėtai įvestas draudimas sukėlė nepatogumų tūkstančiams keleivių.

„Per metų pabaigos atostogas“ pasienio policija elgsis „tolerantiškai“ su britais, grįžtančiais į Europos Sąjungą po išvykų, nurodė Prancūzijos vidaus reikalų ministerija.

Daug britų Lamanšo tuneliu vykdavo iš Anglijos į Prancūziją, naudodamiesi bendrovės „Eurotunnel“ teikiama transporto priemonių pervežimo paslauga „Le Shuttle“, važiuodami iš Jungtinės Karalystės į savo namus kitose ES šalyse.

Šventiniu laikotarpiu daugelis buvo sugrįžę į Britaniją aplankyti šeimų ir draugų, nežinodami, kad dėl didėjančio sergamumo koronavirusine infekcija Prancūzija planuoja sugriežtinti taisykles šalyje negyvenantiems asmenims.

Nuo gruodžio 28 dienos įsigaliojo griežtesnės COVID-19 prevencijos taisyklės keliautojams. Pagal naują tvarką į Prancūziją įleidžiami tik britai, kurių pagrindinė gyvenamoji vieta yra šioje šalyje.

„Jeigu neturi teisės gyventi Prancūzijoje, Britanijos piliečiai dabar laikomi trečiosios šalies piliečiais ir nebegali tranzitu kirsti Prancūzijos kelių transportu, kad pasiektų ES šalį, kurioje jie gyvena“, – sakoma vėlai trečiadienį per „Twitter“ paskelbtoje „Eurotunnel“ žinutėje.

Šis pakeitimas sukėlė sąmyšį tarp britų, išvykusių atostogauti „be jokių piktavališkų ketinimų“, nurodė Prancūzijos vidaus reikalų ministerija ir pripažino, kad šiems asmenims kilo „sunkumų grįžti į šalis, kuriose jie gyvena“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2021 12 30 19:57
Spausdinti