Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


SANKCIJOS
Britanija įves sankcijų Rusijos bankams ir asmenims
BNS
Pexels
Londonas.

Jungtinė Karalystė įves sankcijas penkiems Rusijos bankams ir trims „labai didelį kapitalą turintiems asmenims“, Maskvai nusprendus pripažinti prokremliškų separatistų „liaudies respublikas“ Rytų Ukrainoje ir dislokuoti ten savo pajėgas, antradienį pranešė ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

„JK ir mūsų sąjungininkai pradedame įvedinėti sankcijas Rusijai, kurias parengėme jau anksčiau, naudodamiesi naujomis ir beprecedentėmis galiomis, suteiktomis šių [Bendruomenių] Rūmų taikyti sankcijas Rusijos asmenims ir subjektams, kurie Kremliui yra strateginės svarbos“, – parlamente sakė B. Johnsonas.

Sankcijos bus taikomos bankams „Rossija“ ir „Promsviazbank“, taip pat trims Rusijos aneksuotame Kryme įsikūrusiems bankams – „Genbank“, Pramonės taupomajam bankui (ISB) ir Juodosios jūros plėtros ir rekonstrukcijos bankui (ČBRR).

Į juodąjį sąrašą buvo įtrakti verslininkai Genadijus Timčenka, Borisas Rotenbergas ir Igoris Rotenbergas. Jungtinė Karalystė įšaldys visą jos jurisdikcijoje esantį šių asmenų turtą, taip pat uždraus jiems atvykti į šalį, sakė B. Johnsonas.

„Tai pirmoji dalis, pirmoji banga to, ką esame pasiruošę nuveikti. Ir esame parengę tolesnių sankcijų, kurios gali būti pritaikytos – kartu su Jungtinėmis Valstijomis ir Europos Sąjunga“, – pridūrė premjeras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 22 15:01
Spausdinti