Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


KARALIŠKOS NAUJIENOS
Britų karališkąją šeimą užklupo sveikatos bėdos, atidedami vizitai
BNS
Scanpix
Karalius Charlesas III.

Britų karališkoji šeima atideda artimiausius vizitus ir kitus įsipareigojimus dėl Velso princesę ir karalių užklupusių sveikatos bėdų: princesė Kate jau trečią dieną po operacijos guli ligoninėje, o Jungtinės Karalystės monarchas Charlesas III ruošiasi medicininei procedūrai dėl padidėjusios prostatos.

42 metų princesė po sėkmingos pilvo operacijos ligoninėje praleis iki dviejų savaičių, trečiadienį pranešė Kensingtono rūmai ir pridūrė, kad jos sveikata visiškai atsistatys po kelių mėnesių.

75-erių Charlesui III, kuris 2022 metų rugsėjį po savo motinos karalienės Elizabeth mirties perėmė sostą, kitą savaitę bus atlikta korekcinė procedūra dėl gerybinio prostatos padidėjimo, pranešė Bakingamo rūmai.

Princesės vyras, sosto įpėdinis princas Williamas, atidėjo artėjančius vizitus ir susitikimus, kad galėtų būti šalia jos privačioje Londono ligoninėje ir rūpintis trimis jų vaikais, pranešė žiniasklaida.

Ketvirtadienio popietę jis buvo pastebėtas išvažiuojantis iš Londono ligoninės.

Kensingtono rūmai pranešė, kad Kate sveikatos problema nesusijusi su vėžiu, ir pabrėžė, kad reguliariai apie jos būklę neinformuos.

Tačiau šis įvykis vis tiek sulaukė didžiulio žiniasklaidos susidomėjimo. Prie ligoninės pastato nuolat lūkuriuoja fotografai ir filmavimo grupės.

Toje ligoninėje anksčiau gydėsi velionės karalienės Elizabeth II vyras, 2021-aisiais miręs princas Philipas, jos jaunesnioji sesuo princesė Margaret ir buvęs JAV prezidentas Johnas F. Kennedy.

Dėl Charleso III ir Kate sveikatos problemų britų monarchijoje, kurios atstovų jau ir taip sumažėję, karališkųjų pareigų negali eiti trys aukščiausio rango asmenys. Iš visų karališkosios šeimos narių šiuo metu oficialias pareigas vykdo tik karalienė Camilla.

76-erių antroji Charleso žmona ketvirtadienį lankėsi Škotijoje, kur dalyvavo viešame renginyje meno galerijoje.

„Jis jaučiasi gerai, dėkoju jums. Nekantriai laukia, kol galės grįžti prie darbo“, – žurnalistams Aberdyne ji sakė apie karaliaus sveikatą.

Pirmadienį ji išvyks į Svindoną, esantį centrinėje Anglijoje, kur svečiuosis įstaigoje, teikiančioje pagalbą dėl smurto artimoje aplinkoje nukentėjusiems asmenims.

„Manau, dar taip nebuvo, kad trys aukščiausio rango karališkosios šeimos nariai laikinai nedirbtų ir turėtų atidėti susitikimus“, – teigė „Sky News“ korespondentė Laura Bundock.

Atšauktos kelionės

Charlesas III, kuris yra Jungtinės Karalystės ir dar 14 šalių, įskaitant Australiją, Kanadą ir Naująją Zelandiją, valstybės vadovas, paveldėjo sostą būdamas tokio amžiaus, kai dauguma vyrų išsivysčiusiose šalyse išeina į pensiją.

Pastarąjį kartą Charlesas III drauge su Velso princese ir kitais karališkosios šeimos nariais viešai pasirodė Kalėdų dieną per pamaldas Sandringamo dvare Rytų Anglijoje.

Dėl karališkosios šeimos narių sveikatos bėdų atšauktos kelios planuotos kelionės į užsienį.

Visuomenę labai nustebino karališkųjų rūmų pranešimai apie karaliaus ir Velso princesės sveikatos būklę, nes paprastai jie linkę nutylėti tokią asmeninę informaciją.

Williamas ir Kate artimiausiais mėnesiais ketino vykti į Romą pirmo per dvejus metus bendro užsienio vizito, pranešė kelios JK žiniasklaidos priemonės.

Buvo manoma, kad Charlesas III su Camilla šiais metais apsilankys Australijoje.

Charleso III 73 metų sesuo princesė Anne, neseniai grįžusi iš vizito Šri Lankoje, yra pasirengusi pavaduoti brolį artimiausiomis savaitėmis numatytuose renginiuose.

Pastarieji treji metai karališkajai šeimai buvo ypač sudėtingi. 2021 metais mirė karalienės vyras Philipas. Po metų mirė ir Elizabeth II.

Charleso III jaunesnysis sūnus princas Harry, kuris yra penktasis eilėje į sostą, ir jo žmona Meghan 2020 metais atsisakė karališkųjų pareigų ir iš JK persikėlė gyventi į Kaliforniją.

Charleso III brolis princas Andrew taip pat yra atsisakęs karališkųjų pareigų. Iš jo buvo atimti kariniai titulai ir protekcijos po to, kai paaiškėjo jo draugystė su velioniu nuteistu lytiniu nusikaltėliu Jeffrey Epsteinu.

2024 01 19 09:52
Spausdinti