Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Britų žvalgyba paaiškino, kodėl Rusija intensyvina raketų atakas prieš Pietų Ukrainą
ELTA
Scanpix
Odesoje tvarkomi rusų išpuolio padariniai.

Įvykus Rusijos pasitraukimui iš Juodosios jūros grūdų iniciatyvos, Kremlius veikiausiai jaučiasi mažiau politiškai suvaržytas ir bando atakuoti taikinius Odesoje, nes yra įsitikinęs, kad Ukraina ten laiko karinius išteklius. Kaip praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, tai savo naujausioje, tviteryje paskelbtoje žvalgybos duomenų suvestinėje pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija.

„Nuo 2022 m. rugpjūčio iki 2023 m. birželio, kuomet vis dar galiojo Juodosios jūros grūdų iniciatyva, Rusija susilaikydavo nuo atakų prieš pietiniuose uostuose esančią civilinę infrastruktūrą. Kadangi Rusija neatnaujino susitarimo, Kremlius veikiausiai jaučiasi mažiau politiškai suvaržytas ir bando atakuoti taikinius Odesoje, nes yra įsitikinęs, kad Ukraina ten laiko karinius išteklius“, – pažymima suvestinėje.

Ministerija nurodo, kad nuo 2023 m. liepos 18 d. fiksuojamos dažnesnės Rusijos ilgojo nuotolio atakos prieš Odesą ir kitas vietoves Ukrainos pietuose. Joms buvo pasitelktas neįprastas raketų „AS-4 KITCHEN“ skaičius. Šie 5,5 tonos sveriantys sviediniai buvo sukurti lėktuvnešiams naikinti, sakoma suvestinėje.

Rusijos taikinyje atsidūrė grūdų saugyklos Čornomorsko uoste ir Odesos istorinis centras.

Ministerija priduria, kad nuo pat karo pradžios Rusijos atakų kampanijai būdinga prasta žvalgyba ir neveiksmingas taikinių nustatymo procesas.

2023 07 25 11:48
Spausdinti