Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


AFGANISTANAS
Buvęs Afganistano prezidentas A. Ghani ragina pasaulį palaikyti Talibaną
BNS
Facebook
A. Ghani.

Buvęs Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani, pabėgęs iš šalies praėjusį mėnesį Talibanui užėmus Kabulą, paragino tarptautinę bendriją palaikyti talibų vyriausybę.

„Tarptautinė bendrija turi bendradarbiauti su dabartine vyriausybe ir neatstumti Afganistano žmonių“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė A. Ghani.

„Tenka konstatuoti liūdną faktą, kad mes ir mūsų buvęs ministrų kabinetas neturime nė procento valdžios Afganistane, tačiau kai kurie buvę pasiuntiniai ir kai kurių šalių atstovai dalyvaudami tarptautiniuose susitikimuose siekia savo asmeninių tikslų ir kursto naują krizę šalyje. Teisiškai jie negali atstovauti Afganistano žmonėms ir vyriausybei“, – pabrėžė eksprezidentas.

Talibams rugpjūčio 15 dieną užėmus Kabulą ir nuvertus provakarietišką vyriausybę, pasaulis atvėrė bendravimo kanalus su griežtojo kurso judėjimu, bet leido suprasti, kad šis žingsnis netolygus jo pripažinimui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 27 13:30
Spausdinti