Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KINIJA
Buvęs Interpolo vadovas Kinijoje nubaustas 13,5 metų kalėjimo bausme
BNS
Scanpix

Buvusiam tarptautinės kriminalinės policijos organizacijos – Interpolo – vadovui Meng Hongwei antradienį buvo skirta 13,5 metų laisvės atėmimo bausmė, paskelbė teismas.

Taip pat vyras turės sumokėti 2 mln. juanių (261 tūkst. eurų) baudą, informavo Tiandzino teismas.

Meng Hongwei yra vienas iš gausėjančio būrio Komunistų partijos kadrų, atsidūrusių Kinijos prezidento Xi Jinpingo antikorupcinės kampanijos taikiklyje. Kritikai tvirtina, kad ši kampanija tėra priemonė pašalinti iš kelio prezidento politinius priešininkus.

Meng Hongwei dingo 2018-ųjų rugsėjį, išvykęs iš Prancūzijos miesto Liono, kur įsikūrusi Interpolo būstinė, į Kiniją. Vėliau jis buvo apkaltintas kyšių ėmimu ir pašalintas iš Komunistų partijos.

Pernai gegužę Meng Hongwei žmonai Grace Meng buvo suteiktas politinis prieglobstis Prancūzijoje. Kiek anksčiau moteris pareiškė bijanti, kad gali būti mėginama ją ir du jos vaikus pagrobti.

Per teismą pernai birželį Meng Hongwei padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl kaltinimų gavus 2,1 mln. JAV dolerių (1,9 mln. eurų) kyšių. Teismas tvirtino, kad vyras pasinaudojo savo statusu ir postu „siekdamas neteisėtos naudos“ ir imdamas kyšius.

Antradienį paskelbtame teismo pranešime sakoma, kad Meng Hongwei „teisingai prisipažino dėl visų kriminalinių faktų“ ir nuosprendžio neskųs.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 21 11:58
Spausdinti