Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SITUACIJA GRUZIJOJE
Buvusio prezidento M. Saakašvilio mama: mano sūnus miršta ir aš kartu su juo
Evaldas Labanauskas, specialiai iš Strasbūro
EP
Michailo Saakašvilio sūnus ir mama.

Įkalinto buvusio Sakartvelo prezidento Michailo Saakašvilio artimieji šaukiasi pagalbos, nes į Vakarus šalį vedęs politikas atsidūrė ant mirties slenksčio.

„Mūsų premjeras teigė, kad mano sūnus yra Vakarų agentas ir mes visi esame tokie“, – rodydama į anūką, M. Saakašvilio sūnų Eduardą, teigė jo mama Giuli Alasania. Pasak jos, jie gali sulaukti už tai bausmės, nors, kita vertus, jie jau yra baudžiami.

„Mano sūnus miršta, o aš mirštu kartu su juo, – emocingai antradienį vakarop Europos Parlamente (EP) kalbėjo M. Saakašvilio mama. – Ir šiandien mums stovint čia, aš nesu tikra, ar jis dar gyvas, nes jo sveikata labai bloga. Jis buvo apnuodytas kalėjime.“

Antradienį ryte EP vykusioje diskusijoje M. Saakašvilio sūnus Eduardas pasakojo, kad jis buvo pasiruošęs, jog į tėvynę sugrįžusį jo tėvą įkalins, bet nebuvo pasiruošęs tam, kad jis atsidurs ant mirties slenksčio. E. Saakašvilis teigė, kad su kiekvienu apsilankymu jis mato vis silpnesnį tėvą ir jam būtina medicininė pagalba Vakaruose.

Facebook
Michailas Saakašvilis.

Toje pat diskusijoje dalyvavęs M. Saakašvilio advokatas teigė, kad buvęs Sakartvelo vadovas buvo apnuodytas sunkiais metalais.

Teisininkas detaliau atskleidė, kuo kaltinamas jo klientas. Anot advokato, M. Saakašvilio byloje yra tokie kaltinimai kaip gėlių atnešimas į Lenkijos prezidento Lecho Kaczyńskio laidotuves, taip pat dėl buvusios JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton gėrimo „Red Bull“, kuris buvo nupirktas jai lankantis Sakartvele.

„Generalinis prokuroras reikalauja M. Saakašvilio įrodyti, kad H. Clinton pati išgėrė tą „Red Bull“ – tai ne juokelis, tai oficialūs dokumentai“, – teigė advokatas ir pridūrė, kad dabartinė Gruzijos valdžia visus ES atstovus vadina korumpuotais, o jiems patiems grįžus iš Strasbūro gali grėsti kaltinimai šnipinėjimu.

2023 03 15 12:00
Spausdinti