Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


ES AMBICIJOS
Ch. Michelis: kartais reikia aplinkybių, kad taptume drąsūs interviu
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
EP
Ch. Michelis: „Būtų klaida pradėti valstybės pagalbos lenktynes su JAV.“.

Paskutinius mėnesius poste skaičiuojantis Europos Vadovų Tarybos (EVT) prezidentas Charles’is Michelis pristatė savo, galima sakyti, testamentą, – Naująjį susitarimą Europai dėl konkurencingumo. Jį pristatė autoritetingiausių Europos leidinių žurnalistams, tarp jų – ir IQ biuro Briuselyje vadovui Evaldui Labanauskui, vienuoliktame ES Tarybos aukšte esančioje salėje, kurioje posėdžiauja ES prezidentai ir premjerai.

„Atsidūrėme ypač sunkioje geopolitinėje situacijoje, kokios nematėme nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos, – teigė Ch. Michelis. – Daugybė krizių virto arba netrukus virs daugybe konfliktų. Mūsų ekonominis ir saugumo pagrindas pernelyg priklausomas nuo išorės šaltinių, o tai turi įtakos mūsų konkurencingumui, įtakai, taikai ir klestėjimui.“

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Naujasis susitarimas Europai dėl konkurencingumo stovi ant penkių stulpų: stipri bendroji rinka, įskaitant paslaugų rinką; stipri pramonės politika ir tikra energetikos sąjunga; didžiulės investicijos (įskaitant Europos investicijų banką); skaitmeninės ir ekologinės pertvarkos skatinimas; geresnis ir pažangesnis reglamentavimas – biurokratijos nebuvimas.

2024 05 27 06:45
Spausdinti