Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KIBERNETINIS SAUGUMAS
„Colonial Pipeline“ įsilaužėliams sumokėjo 4,4 mln. JAV dolerių išpirką
BNS
Twenty20
JAV stigo degalų.

„Colonial Pipeline“ po kibernetinės atakos įsilaužėliams sumokėjo 4,4 mln. JAV dolerių išpirką, nes tai buvo „teisinga šalies labui“, pareiškė amerikiečių bendrovės vadovas, rašo „The Wall Street Journal“.

Josephas Blountas leidiniui teigė suprantantis, kad sprendimas sumokėti išpirką yra „labai prieštaringas“, tačiau tai buvo būtinas veiksmas, atsižvelgiant į kelias dienas trukusio produktotiekio uždarymo poveikį Jungtinėms Valstijoms.

„Prisipažinsiu, kad man nebuvo malonu matyti, kaip pinigai atitenka tokiems žmonėms, – leidiniui sakė J. Blountas. – Bet tai buvo teisinga, tą reikėjo padaryti šalies labui.“

Jo komentaras reiškia, kad bendrovė pirmą kartą viešai pripažino sumokėjusi išpirką.

Praėjusį ketvirtadienį „Colonial Pipeline“ paskelbė atnaujinusi produktotiekio darbą ir atnaujinusi degalų tiekimą visoms rinkoms, nutrūkusį po kibernetinės atakos gegužės 7 dieną.

Produktotiekio uždarymas sukėlė paniką JAV rytuose ir padidino benzino kainas, tuo tarpu Vašingtonas atsisakė švaraus oro taisyklių, kad sumažintų trūkumą.

Tuo tarpu nežinomi programišiai praėjusį penktadienį išjungė kompiuterinių įsilaužėlių grupės „DarkSide“ serverius, kuri surengė išpuolį prieš „Colonial Pipeline“.

Sumokėjusi išpirką gegužės 7-osios naktį, „Colonial Pipeline“ iš įsilaužėlių gavo iššifravimo įrankį. 

Išpirka sumokėta bitkoinais, pranešė leidinys, cituodamas asmenį, susipažinusį su šiuo klausimu.

Nors produktotiekio srautas normalizavosi, bendrovei tai kainuos papildomus dešimtis milijonų, kad vamzdyno darbas būtų visiškai atkurtas per kelis mėnesius, leidiniui teigė J. Blountas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 05 20 15:22
Spausdinti