Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VEIKLOS RUSIJOJE
„Continental“ pranešė „laikinai“ atnaujinanti gamyklos Rusijoje darbą
BNS
Scanpix

Vokietijos automobilių dalių tiekėja „Continental“ trečiadienį pranešė atnaujinusi gamybą Rusijoje, kai vietos darbuotojams buvo pagrasinta „sunkiomis baudžiamosiomis pasekmėmis“, jei įmonė atsisakys tenkinti vietos poreikius.

Kovo pradžioje „Continental“ paskelbė stabdanti gamybą ir nutraukianti prekybą su Rusija, praėjus kiek daugiau nei savaitei nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios.

Vėliau Rusijos institucijos nurodė atidžiai prižiūrėti užsieniui priklausančias įmones, kurios dėl Ukrainos krizės sustabdė savo veiklą Rusijoje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, nevartodamas sąvokos nacionalizacija, pareiškė, kad pasisako už išorės administratorių skyrimą įmonėms, kurios pasitraukia iš rinkos.

„Continental“ pranešime teigiama, kad vietoms darbuotojams ir vadovams gresia „sunkios baudžiamosios pasekmės“, jei „Continental“ atsisakys „tenkinti vietinę paklausą“.

Siekdamas to išvengti, dalių gamintoja „laikinai“ atnaujins automobilių padangų gamybą savo gamykloje Kalugoje, esančioje maždaug 170 kilometrų į pietvakarius nuo Maskvos.

Atnaujinusi veiklą, apie ką antradienį pirmą kartą pranešė Vokietijos dienraštis FAZ, bendrovė pareiškė, kad „neketina uždirbti pelno“.

Virtinė Vakarų šalių įmonių po Rusijos invazijos į Ukrainą nusprendė nutraukti savo veiklą šalyje.

Vokietijoje didžiosios automobilių gamintojos „Volkswagen“, „Mercedes-Benz“ ir BMW sustabdė eksportą į Rusiją bei uždarė savo gamyklas.

„Pasidaryk pats“ įrankius siūlanti parduotuvė OBI praėjusią savaitę savo franšizę Rusijoje perdavė vietos investuotojams „neatlygintinai.

Kitos įmonės, įskaitant didmeninės prekybos tinklą „Metro“, toliau dirba šalyje, paaiškindamos sprendimą „atsakomybe“ vietos darbuotojams ir klientams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 20 16:17
Spausdinti