Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


JAV RINKIMAI
D. Trumpas: J. Bideno sprendimas į viceprezidento postą išrinkti moterį gali įžeisti vyrus
BNS
Scanpix
Donaldas Trumpas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pareiškė, kad kai kurie vyrai gali pasijausti „įžeisti“ dėl jo varžovo demokrato Joe Bideno pažado savo kandidate į viceprezidento postą pasirinkti moterį.

„Jis įsikalbėjo sau [idėją dėl] tam tikros žmonių grupės“, – sakė D. Trumpas per anksti ryte telefonu vykusį interviu radijui „Fox Sports Radio“.

„Kai kas pasakytų, kad tai įžeidžia vyrus, o kai kas sakytų, kad viskas gerai“, – teigė prezidentas.

Pareiškęs, kad nori tokios pat įvairios vyriausybės kaip pati šalis, J. Bidenas dar kovą, praėjus nedaug laiko nuo kampanijos pradžios, paskelbė, kad pergalės atveju į savo viceprezidento postą siūlys moterį. Manoma, kad šią kandidatūrą jis paskelbs šią savaitę.

Iki šiol tik du Demokratų ir Respublikonų partijų kandidatai į prezidentus savo pretendentais į viceprezidento postą buvo pasirinkę moteris.

1984-aisiais prezidentu siekęs tapti demokratas Walteris Mondale'as buvo išsirinkęs Geraldine Ferraro, o 2008-aisiais kandidatavęs respublikonas Johnas McCainas – Sarah Palin, bet jie pralaimėjo rinkimus.

JAV prezidento posto taip pat dar nėra užėmusi jokia moteris.

Interviu radijui D. Trumpas gyrė savo viceprezidentą Mike'ą Pence'ą, bet tiesiai pasakė: „Žmonės nebalsuoja už viceprezidentą, tikrai ne.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 08 11 17:47
Spausdinti