Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


D. Trumpas neatmeta karinio JAV įsikišimo Venesueloje galimybės
BNS
(AP nuotr.).

Konfliktas su Šiaurės Korėja gali būti ne vienintelė JAV problema – prezidentas Donaldas Trumpas atkreipė dėmesį ir į neramumus kitame pasaulio krašte.

Prezidentas pareiškė sutiksiąs kalbėtis su Venesuelos lyderiu tik tada, kai „toje šalyje bus atkurta demokratija“, tai pat atskleidė, kad turi ne vieną sprendimo būdą, tarp kurių – ir karinis įsikišimas. Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro yra smarkiai kritikuojamas pasaulyje dėl naujos visagalės asamblėjos įsteigimo – ši asamblėja yra viršesnė už Venesuelos Kongresą ir ją sudaro N.Maduro šalininkai. „Jungtinės Valstijos yra kartu su Venesuelos žmonėmis tebesitęsiančių Maduro režimo represijų akivaizdoje, – sakoma Baltųjų rūmų pareiškime. – Prezidentas Trumpas mielai pasikalbės su Venesuelos lyderiu, kai tik demokratija toje šalyje bus atkurta“. D.Trumpas netgi svarsto karinio JAV įsikišimo Venesueloje galimybę.
„Mes turime daug variantų Venesuelai, taip pat ir galimą karinį variantą, jei prireiktų, – sakė jis žurnalistams Naujajame Džersyje. – Mes turime ginkluotų pajėgų visur pasaulyje labai tolimose vietose, o Venesuela nėra labai toli, ir žmonės kenčia, jie žūva“.
„Mes turime daug variantų Venesuelai, taip pat ir galimą karinį variantą, jei prireiktų, – sakė jis žurnalistams Naujajame Džersyje. – Mes turime ginkluotų pajėgų visur pasaulyje labai tolimose vietose, o Venesuela nėra labai toli, ir žmonės kenčia, jie žūva“.

Venesuela vadina beprotybe

Grasinimai svarstyti karinės jėgos panaudojimą Venesueloje yra „beprotybė“, sakė penktadienį šios Pietų Amerikos šalies gynybos ministras Vladimiras Padrino. „Tai beprotybės aktas, išskirtinio ekstremizmo aktas“, – pareiškė per valstybinę televiziją generolas V. Padrino, kuris vadovauja Venesuelos ginkluotosioms pajėgoms. Taip jis reagavo į keliomis valandomis anksčiau D.Trumpo pasakytus žodžius, kad jis svarstąs „daug variantų Venesuelai, taip pat ir galimą karinį variantą, jei prireiktų“, kai politinė krizė šioje šalyje vis labiau vystosi. „Jungtines Valstijas valdo ekstremistinis elitas, ir aš tikrai nežinau, kas vyksta, kas darosi pasaulyje“, – pažymėjo V.Padrino. „Aš, būdamas karys, kartu su FANB (Venesuelos ginkluotosiomis pajėgomis) ir kartu su liaudimi, aš esu tikras, kad mes visi būsime pirmosiose mūsų brangiosios Venesuelos interesų ir suverenumo gynėjų gretose“, – pabrėžė jis. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 08 12 14:28
Spausdinti