Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 29 d.


D. TRUMPO TEISMAI
D. Trumpas neduos parodymų jam iškeltoje byloje dėl finansinių dokumentų klastojimo
IQ
Scanpix
D. Trumpas teismo salėje.

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo bylos dėl jo įmonės finansinių dokumentų klastojimo nagrinėjimas baigėsi antradienį, kai gynyba pareiškė neturinti daugiau liudytojų. Tai reiškia, kad D. Trumpas nebus kviečiamas ant liudytojų pakylos, o prisiekusiųjų žiuri savo sprendimą turėtų pateikti kitą antradienį.

Šioje byloje buvęs prezidentas kaltinamas įmonės „Trump Organization“ finansinių dokumentų klastojimu bandant nuslėpti 130 tūkst. dolerių mokėjimus pornografinių filmų žvaigždei Stormy Daniels 2016 m. rinkimų kampanijos metu už tylėjimą dėl 2006 m. su D. Trumpu turėtų lytinių santykių.

D. Trumpas anksčiau buvo išreiškęs norą duoti parodymus byloje, kuri, jo teigimu, yra „politiškai motyvuota“, tačiau, kaip rašo naujienų agentūra „AP News“, jis paliko teismo salę neatsakęs į jam pateiktą žurnalistų klausimą, kodėl parodymų nusprendė neduoti.

Kitą antradienį ir prokurorai, ir gynyba teismo salėje sakys baigiamąsias kalbas, o prisiekusieji, anot teisėjo Juano Merchano, dėl sprendimo galėtų pradėti tartis kitą trečiadienį.

Pirmadienį ir antradienį parodymus davė buvęs iki 2018 m. D. Trumpo advokatu dirbusio ir vienu svarbiausių liudytojų laikyto Michaelo Coheno neformalus patarėjas Robertas Costello, įsiutinęs teisėją J. Merchaną savo veido išraiškomis, pertraukinėjimu ir kandžiomis replikomis. R. Costello patvirtino, kad M. Cohenas ne kartą jam buvo sakęs, jog D. Trumpas nežinojo apie mokėjimus Stormy Daniels, ir taip pakenkė prokurorų argumentams, kad dokumentai klastoti žinant buvusiam prezidentui.

2024 05 21 17:35
Spausdinti