Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
D. Trumpas sutiko dalyvauti „ABC News“ debatuose su K. Harris
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Scanpix
D. Trumpo spaudos konferencija Mar-a-Lago.

JAV Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas ketvirtadienį spaudos konferencijoje savo Floridos kurorte Mar-a-Lago paskelbė sutinkantis rengti debatus su pagrindine laikoma demokratų kandidate Kamala Harris. Debatai vyks rugsėjo 10 d., juos rengs JAV žiniasklaidos kanalas „ABC News“.

„ABC News“ debatų data buvo sutarta iš anksto gegužę, kai demokratų kandidatu dar buvo dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas, tačiau, šiam pasitraukus iš rinkimų ir kampaniją perėmus K. Harris, D. Trumpas pareiškė su ja debatuosiantis nebent dešiniuosius palaikančio kanalo „Fox News“ rengiamuose debatuose. Dabar spaudos konferencijoje buvęs prezidentas teigė „nekantriai lauksiantis“ judviejų debatų „ABC News“.

Be debatų „ABC News“, D. Trumpas taip pat sutiko atvykti į debatus rugsėjo 4 d. „Fox News“ ir rugsėjo 25 d. žiniasklaidos kanale NBC. K. Harris anksčiau mitinguose kaltino D. Trumpą bailumu pasitraukiant iš iš anksto sutartų debatų.

„ABC News“ patvirtino, kad viceprezidentė taip pat sutiko dalyvauti rugsėjo 10 d. debatuose.

Dėl konkrečių debatų detalių, pavyzdžiui, auditorijos ir taisyklių debatininkams, bus sutarta vėliau.

Po prasto pasirodymo pirmuosiuose prezidentiniuose CNN debatuose birželio 27 d. prezidentas J. Bidenas nusprendė pasitraukti iš rinkimų kovos.

2024 08 08 22:37
Spausdinti