Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


JAV
D. Trumpas: visi nori, kad 2024-aisiais kandidatuočiau į prezidentus
BNS
Scanpix
D. Trumpas.

Donaldas Trumpas vėl netiesiogiai užsiminė apie savo ambicijas 2024-aisiais dar kartą siekti prezidento posto, Indijos televizijai pareiškęs, kad jo kandidatavimas „daugelį žmonių padarytų labai laimingus“.

„Visi nori, kad kandidatuočiau. Aš pirmauju apklausose“, – sakė D. Trumpas duodamas interviu televizijai NDTV, kuris bus parodytas vėliau ketvirtadienį.

„Visose apklausose – ir respublikonų, ir demokratų. Manau, apsispręsiu artimiausiu metu. Galvoju, kad daug žmonių bus labai laimingi“, – pridūrė jis.

76 metų milijardierius, buvusi realybės televizijos žvaigždė, taip pat pakartojo savo melagingus teiginius, esą 2020 metų rinkimai, kuriuose jis pralaimėjo dabartiniam valstybės vadovui Joe Bidenui, buvo suklastoti.

„Esama daugybės įrodymų“, – sakė D. Trumpas.

Respublikonas yra atsidūręs tyrėjų taikiklyje dėl savo pastangų užginčyti prezidento rinkimų rezultatus, taip pat dėl praeitų metų sausio 6-ąją jo šalininkų surengto JAV Kapitolijaus šturmo.

D. Trumpas, kurio kadencija baigėsi pernai sausio 20 dieną, išlieka labiausiai JAV visuomenę skaldančia figūra ir tęsia savo beprecedentę melo kampaniją tvirtindamas, kad tai jis iš tikrųjų laimėjo 2020 metų rinkimus.

Šiuo metu jo atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl galimai netinkamo įslaptintų dokumentų tvarkymo. Praėjusį mėnesį Federalinis tyrimų biuras (FTB) atliko kratą eksprezidento namuose Floridoje.

D. Trumpas tvirtina nepadaręs jokių pažeidimų, o reidą jo namuose pavadino „vienu šiurkščiausių išpuolių prieš demokratiją per visą mūsų šalies istoriją“.

Šeštadienį sakydamas kalbą Pensilvanijoje jis pasmerkė J. Bideno anksčiau išsakytą mintį, kad respublikonas ir jo šalininkai kenkia JAV demokratijai, ir pavadino prezidentą „valstybės priešu“.

2022 09 08 13:23
Spausdinti