Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 20 d.


D. TRUMPO TEISMAI
D. Trumpo pergalė: teisėja bylos dėl įslaptintų dokumentų laikymo svarstymą nukėlė neribotam laikui
IQ

JAV apygardos teismo teisėja Aileen Cannon antradienį neribotam laikui atidėjo buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui iškeltos bylos svarstymą, kurioje jis kaltinamas savo viloje Mar-a-Lago (Florida) neteisėtai laikęs įslaptintus dokumentus ir atsisakęs juos atiduoti pareigūnams, praneša amerikiečių CBS.

Teismo pradžios data buvo numatyta gegužės 20 d., tačiau teisėja aiškino, kad tiek laiko nepakanka teismui „visapusiškai ir sąžiningai“ apsvarstyti pateiktus ikiteisminius prašymus, esminius klausimus ir teismas negalėtų tinkamai pasiruošti pateikti šios bylos prisiekusiesiems.

Kaip rašo CBS, D. Trumpo advokatai ragino teisėją nukelti bylos svarstymą po 2024 m. JAV prezidento rinkimų lapkritį, tačiau aiškino kitu atveju būsiantys pasirengę rugpjūčio ar rugsėjo mėnesiais. Prokurorai kalbėjo apie liepos mėnesį. D. Trumpo advokatai taip pat aiškino, kad šiuo metu vykstantis bylos nagrinėjimas Niujorke buvusiam prezidentui taip pat trukdytų atitinkamai pasirengti šiam teismo procesui.

2023 m. D. Trumpui buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto įslaptintų dokumentų laikymo po to, kai D. Trumpas paliko Baltuosius rūmus, bei trukdymo FTB pareigūnams, kurie siekė dokumentus paimti iš jo vilos Floridoje. Šioje byloje D. Trumpui pateiktas 41 kaltinimas, o maksimali bausmė galėtų būti nuo 10 iki 20 metų kalėjime, tačiau abejojama, ar buvusiam prezidentui reikėtų bent kažkiek laiko praleisti už grotų.

Jau anksčiau buvo spėjama, kad šios bylos svarstymas bus nukeltas iš gegužės, ir abejojama, ar jis prasidės iki rinkimų. Jei taip nutiktų ir D. Trumpas būtų antrąkart išrinktas prezidentu, byla gali būti ir nutraukta.

2024 05 08 16:51
Spausdinti