Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


D. TRUMPO TEISMAI
D. Trumpo teisme pasirodo svarbiausias liudytojas
IQ
Scanpix
Pirmadienio rytą M. Cohenas vyksta į teismą.

Pirmadienį prasidėjus ketvirtajai buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo Niujorko teismo savaitei ant liudytojų pakylos kviečiamas bylos baigtį galintis nulemti liudytojas – buvęs D. Trumpo advokatas Michaelas Cohenas.

Ši byla remiasi kaltinimais dėl „Trump Organization“ finansinių dokumentų klastojimo mokant pinigus už tylėjimą (130 tūkst. JAV dolerių) pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels 2016 m. prezidento kampanijos metu. Ekspertų ir apžvalgininkų teigimu, jei M. Cohenas sugebės įtikinti žiuri, kad D. Trumpas žinojo arba pats davė nurodymą klastoti finansinius dokumentus (kurie buvo pateikti kaip atsiskaitymai už teisines paslaugas) ir vėliau aktyviai dalyvavo bandydamas mokėjimus nuslėpti, byla veikiausiai baigsis buvusio prezidento nenaudai.

Šie kaltinimai D. Trumpui užtrauktų kelerių metų kalėjimo bausmę, tačiau abejojama, ar net ir nuteistam buvusiam prezidentui tektų nors kiek nors laiko praleisti už grotų.

Teisėjams nukėlus kitus du teismo procesus Džordžijoje ir Floridoje, bei neprasidėjus bylos nagrinėjimui dėl Kapitolijaus šturmo 2021-aisiais, tai gali būti vienintelė byla iš keturių, kurios nagrinėjimas bus baigtas dar iki prezidento rinkimų lapkritį ir kur D. Trumpas apskritai gali būti teisiamas.

2024 05 13 15:38
Spausdinti