Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


NATO
Danijos premjerė teigia nepretenduojanti į NATO generalinio sekretoriaus postą
ELTA
Twitter
Mette Frederiksen.

Danijos premjerė Mette Frederiksen paneigė žiniasklaidos pranešimus, kad ji pretenduoja į NATO generalinio sekretoriaus postą, praneša portalas „TV2 Nyheder“.

„Aš esu Danijos ministrė pirmininkė ir tikiuosi ja likti“, – sakė politikė, komentuodama gandus, kad esą ji gali būti paskirta į naujas pareigas.

Pranešimų apie galimą M. Frederiksen paskyrimą į NATO vadovo postą pasirodė prieš birželio 5 d. numatytą jos vizitą į JAV, kur ji susitiks su prezidentu Joe Bidenu.

„Manau, kad aptarsime Vilniaus viršūnių susitikimą. Aš nepretenduoju į jokį kitą darbą, išskyrus tą, kurį atlieku kaip Danijos premjerė", – pridūrė ji.

Šiomis dienomis leidinys „Politico“ pranešė, kad M. Frederiksen gali pretenduoti į NATO generalinio sekretoriaus postą. Publikacijoje pažymima, kad Europos diplomatus taip manyti paskatino jos pakvietimas į Baltuosius rūmus.

Kaip žinoma, dabartinis NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, šias pareigas einantis nuo 2014 metų spalio 1 d., dar pernai turėjo baigti darbą. Jis ketino vadovauti centriniam bankui savo gimtojoje Norvegijoje, tačiau dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą buvo nuspręsta pratęsti jo įgaliojimus iki 2023 metų rugsėjo 30 d.

2023 05 25 13:23
Spausdinti