Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
Dėl naujos atmainos koronaviruso Nyderlandai ir Belgija uždraudė skrydžius iš Jungtinės Karalystės
BNS

 Nyderlanduose nustačius naujos, labiau užkrečiamos koronaviruso atmainos, kuri plinta Jungtinėje Karalystėje, atvejį, šalies vyriausybė sekmadienį iki sausio 1 dienos uždraudė visus keleivinius skrydžius iš JK.

Draudimas įsigaliojo 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku. Jis paskelbtas kelios valandos po to, kai JK sugriežtino suvaržymus, siekdama išvengti naujos atmainos koronaviruso išplitimo.

Belgija taip pat pranešė laikinai uždraudžianti skrydžius ir traukinius iš JK.

„Jungtinėje Karalystėje cirkuliuoja užkrečiama COVID-19 viruso mutacija. Teigiama, kad ji plinta lengviau ir greičiau ir ją sunkiau aptikti“, – sakoma Nyderlandų sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Sveikatos ministerija nurodė, kad „rekomenduoja kiek įmanoma apriboti bet kokį šios viruso atmainos atvežimą iš Jungtinės Karalystės, ribojant ir (arba) kontroliuojant keleivių judėjimą iš Jungtinės Karalystės“. Ministerija pridūrė, kad gruodžio pradžioje Nyderlanduose atlikus vieno atvejo tyrimą buvo nustatytas virusas, kurio variantas aprašytas Jungtinėje Karalystėje. Ekspertai aiškinosi, kaip įvyko užsikrėtimas ir ar buvo susijusių atvejų.

Nyderlanduose iki sausio vidurio galioja karantinas, kurio metu visos nebūtinos parduotuvės, išskyrus maisto parduotuves ir vaistines, bei mokyklos turi užsidaryti.

Ministro pirmininko Marko Rutte kabinetas dabar „atsargumo sumetimais priėmė sprendimą“ uždrausti skrydžius iš Didžiosios Britanijos, sakoma pranešime ir priduriama, kad dėl kelionių kitu transportu vis dar yra sprendžiama. Premjeras paragino piliečius nekeliauti be būtinybės.

„Per ateinančias kelias dienas kartu su kitomis ES valstybėmis narėmis (vyriausybė) nagrinės galimybes toliau mažinti naujos viruso atmainos atėjimo iš JK riziką“, – sakoma pranešime.

Skrydžius ir traukinius iš JK laikinai uždraus ir Belgija

Belgų premjeras Alexander'as De Croo sekmadienį savo ruožtu paskelbė 24 valandas nuo vidurnakčio galiosiantį įsakymą dėl skrydžių ir traukinių iš JK uždraudimo. „Yra labai daug klausimų apie šią naują mutaciją ir ar jos dar nėra žemyne“, – sakė jis.

Belgijos premjeras sakė besitikintis, kad antradienį bus daugiau aiškumo.

JK premjeras Borisas Johnsonas šeštadienį paskelbė, kad Londono ir pietryčių Anglijos gyventojai negalės išeiti iš namų be būtino reikalo, siekiant sulėtinti naujos koronaviruso atmainos plitimą.

Naujos atmainos koronavirusas „atrodo persiduodantis reikšmingai lengviau“, per televiziją sakė B. Johnsonas. Pirminiai duomenys rodo, kad jo užkrečiamumas gali būti iki 70 proc. didesnis negu iki šiol plitusių įprastesnių atmainų, nurodė premjeras.

Jis paliepė nuo sekmadienio įvesti naujus suvaržymus Londone ir pietryčių Anglijoje – šiame regione galios „ketvirtojo lygio taisyklės“, „šių regionų gyventojai privalo likti namuose“ mažiausiai iki gruodžio 30 dienos. Tokiu būdu siekiama sulėtinti naujausio koronaviruso sklaidą teritorijose, kur jis dar neišplito.

Naujosios priemonės reiškia, kad apie trečdalis Anglijos gyventojų per Kalėdas negalės keliauti ir susitikti su kitais žmonėmis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 20 12:37
Spausdinti