Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


RUSIJOS SKOLOS
Didžiausia pasaulyje lizinguotoja reikalauja iš Rusijos 3,5 mlrd. JAV dolerių už lėktuvus
BNS
Twitter

Didžiausia pasaulyje orlaivių lizingo kompanija „AerCap“ pareikalavo iš Rusijos 3,5 mlrd. JAV dolerių už lėktuvus, kuriuos ji pasisavino dėl tarptautinių sankcijų, įvestų po invazijos į Ukrainą, skelbia „Financial Times“.

„AerCap“ pranešė, kad pateikė 3,5 mlrd. dolerių draudimo ieškinį, siekdama padengti galimus nuostolius dėl Rusijoje likusių savo orlaivių ir variklių“, – teigiama pranešime.

Dubline įsikūrusi bendrovė, kurios rizikos dėl veiklos Rusijoje – didžiausias iš tarptautinių lizinguotojų, pareiškė, kad iškilo realus pavojus jos aktyvams šioje šalyje ir įspėjo, kad tikisi atgauti bent dalį jų.

„AerCap“ pažymi, kad jai pavyko atgauti tik 22 iš 135 lėktuvų ir 3 iš 14 variklių, kurie buvo sumontuoti Rusijos aviakompanijų naudojamuose lėktuvuose prieš prasidedant karui.

Agentūra „Reuters“ skelbė, Rusija neteisėtai pasiliko 400 išnuomotų orlaivių, kurių bendra vertė siekia 10 mlrd. JAV dolerių, o analitikai tai pavadino didžiausia lėktuvų vagyste komercinės civilinės aviacijos istorijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 31 16:33
Spausdinti