Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


PRANEŠIMAS
Donaldo Trumpo metinis pranešimas dar kartą parodė JAV politinį susiskaldymą
BNS
Pixabay

JAV prezidento Donaldo Trumpo metinis pranešimas antradienį tapo JAV politinio susiskaldymo demonstracija: demokratai protestavo prieš respublikonų pagyras, o jų lyderė Nancy Pelosi per tiesioginę televizijos transliaciją suplėšė jai pateiktą kalbos teksto kopiją.

Demokratų kontroliuojamų Atstovų Rūmų pirmininkės gestas pačioje pabaigoje iliustravo valandą ir 18 minučių trukusios prezidento kalbos metu tvyrojusią pykčiu kunkuliuojančią atmosferą Kapitolijuje.

Vietoj tradicinės metinės politinių paliaubų akimirkos D. Trumpo pranešimas atspindėjo visoje šalyje prieš lapkritį įvyksiančius prezidento rinkimus siaučiantį politinį karą.

D. Trumpas dar buvo ant pakylos, ką tik užbaigęs savo kalbą, kai už jo stovinti N. Pelosi iškėlė popierius ir demonstratyviai suplėšė į skutus.

„Tai buvo mandagu, atsižvelgiant į alternatyvas“, – vėliau žurnalistams pareiškė ji.

Metinis pranešimas prasidėjo su tokia pačia pagieža, kaip ir baigėsi: D. Trumpas, ignoruodamas anksčiau įprastą dalyką, atsisakė paspausti ranką N. Pelosi, kuri, kaip Atstovų Rūmų pirmininkė, prižiūrėjo prezidento apkaltą dėl piktnaudžiavimo įgaliojimais ir trukdymo Kongresui.

Ji ištiesė ranką, o D. Trumpas nusisuko.

Demokratai į D. Trumpo kalbą, kurioje jis skelbė „didį Amerikos sugrįžimą“ ir liaupsino savo pasiekimus, sureagavo neprisidėdami prie respublikonų, ne kartą surengusių prezidentui ovacijas atsistojus. Būta švilpimo, o keli demokratai išėjo iš salės.

Svarbiausia visos šios įtampos priežastis yra faktas, kad po kelis mėnesius trukusių prezidento apkaltos tyrimų demokratų kontroliuojamuose Atstovų Rūmuose Senatas, kuriame daugumą turi respublikonai, trečiadienį beveik neabejotinai išteisins D. Trumpą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 05 08:45
Spausdinti