Meniu
Prenumerata

antradienis, spalio 1 d.


Dvidešimt šeštoji Ukrainos karo diena: naujausios žinios iš fronto
Alfa.lt
Facebook

19:11 Kyjivo sritis, Makarovas. Pranešama, kad Ukrainos oro pajėgos sumušė rusus ir Ukrainos vėliava vėl plevėsuoja mieste.

16:39 Mariupolyje žuvusių civilių skaičius perkopė 3000 ribą, praneša miesto gynėjai „Azov“ pulkas.

16:33 Charkivo srities administracija praneša, kad šiandien srities teritorijoje numuštas Rusijos lėktuvas ir 2 dronai.

16:21 Rada praneša, kad šiandien Melitopolyje pagrobti 4 ukrainiečių žurnalistau jau paleisti.

16:07 Mikolaivo meras kreipėsi į srities gyventojus prašydamas padėti spręsti negyvų rusų kareivių problemą. V. Kimo teigimu, Rusijos pajėgos paprastai jų nepasiima, o netrukus žuvsių okupantų kūnai sudarys problemas beprasidedančios sėjos metu.

15:38 NEXTA praneša, kad į Lenkijos erdvę iš Ukrainos pusės trumpam įskrido Rusijos karo lėktuvas.

15:30 BELTA praneša, kad Baltarusijoje suimami karinę techniką filmuojantys arba fotografuojantys žmonės.

14:59 Vokietija mano, kad ES valstybės ilgainiui turės priimti apie 8 mln. karo pabėgėlių iš Ukrainos.

14:47 Ukrainos URM skelbia, kad iš Donecko ir Luhansko sričių į Rusiją neteisėtai išbežti 2389 Ukrainos vaikai.

14:36 Ukrainos pasienio tarnyba išplatino pareiškimą, kad tikisi, jog baltarusių kareiviai nesutiks dalyvauti kare Ukrainoje. Kitu atveju, žada jų „laukti ir mušti, kaip ir visus kitus „rašistus“.

14:23 Krymo totorių Medžlisas (parlamentas) ragina gyventojus pradėti „bėgių karą“ okupuotoje pietų Ukrainoje.

14:09 Baltarusija skelbia, kad Bresto desanto divizija grįžta nuo Ukrainos sienos į nuolatinės dislokacijos vietą.

13:51 „Most“, remdamasis liudininkais, praneša, kad Chersone, Laisvės aikštėje, rusų okupantai svaidė granatas ir pradėjo šaudyti į proukrainietiškus protestuotojus, yra sužeistų.

13:48 Žitomyro meras Sergejus Suchomlinas teigia, kad miesto gyventojai turėtų tikėtis, kad padėtis artimiausiomis dienomis Žitomyre pablogės.

13:44 Oleksijus Arestovičius skelbia, kad rusų okupantai beveik prarado galimybę pulti bet kuria kryptimi Ukrainoje, buvo sunaikintos trys rusų armijos.

13:39 Valstybinė branduolinės energetikos reguliavimo komisija skelbia, kad radiacinė padėtis Černobylio draudžiamojoje zonoje gali labai pablogėti, jeigu situacija nesikeis.

Jie pateikia 3 priežastis: šiuo metu neveikia automatizuota radiacinės būklės stebėjimo sistema, todėl neįmanoma adekvačiai reaguoti į radiacinės situacijos blogėjimo grėsmes. Didelė tikimybė, kad pavasario – vasaros laikotarpiu miškų gaisrų intensyvumas gali pasiekti maksimalias ribas ir lemti beveik visišką radioaktyviai užterštų miškų išdegimą. Priešgaisrinės tarnybos, užsiimančios miškų gaisrų gesinimu, negali atlikti savo funkcijų.

13:35 Ukrainos delegacijos narys ir frakcijos „Liaudies tarnas“ vadovas Davidas Arachamija pranešė, kad oficialios Ukrainos ir Rusijos delegacijų derybos šiandien truko pusantros valandos, tačiau darbo grupės dirbs visą dieną.

13:24 Verslininkas ir buvęs ministras Dmytro Dubiletas feisbuke paskelbė, kad sekmadienio vakarą Kijevo Podilskio rajone per sprogimą žuvo mažiausiai vienas „Leroy Merlin Ukraine“ darbuotojas.

„Leroy Merlin“ tęsia darbą Rusijoje.

13:21 Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius vėl kreipėsi į ukrainiečius su prašymu nekelti ir neplatinti vaizdo įrašų su Rusijos atakų rezultatais.

13:03 Regiono valstybinės administracijos vadovas Vitalijus Bunečko praneša, kad pirmą kartą nuo karo pradžios Žitomyro sritis buvo apšaudyta iš „Gradovo“ – užpulti Seletai, žuvo 4 žmonės.

NEXTA
Gradovo.

12:52 Pasak Donecko srities karinės administracijos vadovo Pavelo Kirilenkos, prieš Avdijivką ir jos apylinkes okupantai pradėjo raketų ir bombų ataką.

12:51 Operatyvinė vadovybė „Šiaurė“ praneša, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė naują trofėjų – 2S19 „MSTA-S“ su šoviniais.

12:45 Ukrainos saugumo tarnyba teigia, kad perimti priešo kareivių pokalbiai įrodo, kad „kadyrovcai“ naudojami tam, kad stabdytų bėgančius rusų kareivius.

...

12:24 Okupuotame Melitopolyje pagrobti 4 ukrainiečių žurnalistai, praneša pravda.com.ua.

12:16 Gynybos ministras Oleksijus Reznikas praneša, kad kariams pristatytas 51 000 NATO standartus atitinkančių šarvinių liemenių.

11:57 Ukrainos kariuomenė praneša, kad sunaikino salvinės ugnies kompleksą „Tor M1“. Teigiama, kad jis užvažiavo ant minos.

11:16 Charkivo administracija praneša, kad mieste sugriauti 972 pastatai. 778 iš jų – gyvenamieji daugiaaukščiai.

10:48 Ukrainą paliko jau daugiau nei 3 mln. karo pabėgėlių.

10:41 Ukrainos generalinis štabas pateikia tokius Rusijos nuostolius: 15 000 kareivių ir karininkų, 498 tankai, 1535 šarvuočiai, 240 artilerijos sistemų, 80 salvinės ugnies kompleksų, 45 priešlėkutviniai kompleksai, 97 lėktuvai, 121 sraigtasparnis, 969 automobiliai, 3 laivai ir kateriai, 60 degalų cisternų, 24 dronai.

10:26 Rusijos laivynui apšaudžius odesos pakrantę apgadinti gyvenamieji pastatai. Aukų nėra.

...

10:11 Britų žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad premjeras Borisas Johnsonas ketina artimiausiu metu apsilankyti Kyjive.

09:49 Ukrainos prokurorų duomenimis, kare jau žuvo 115 vaikų, 148 sužeisti.

09:23 Ukrainos policija praneša, kad Zaporižės srityje sulaikytas Ukrainos pilietis, perdavinėjęs okupantams duomenis apie Ukrainos pajėgų dislokaciją.

09:21 Odesos srities karinė administracija praneša, kad ryte pakrantę apšaudė 2 Rusijos laivai. Teigiama, kad atsakomoji ukrainiečių ugnis vieną iš jų pažeidė.

09:01 Britų Gynybos ministerijos vertinimu, Kyjivas lieka svarbiausiu Rusijos armijos taikiniu.

08:44 Ukrainos Generalinis štabas praneša apie gerokai sumažėjusį rusų karo aviacijos veiksmų intensyvumą. Ukrainiečių laimikiu pastarosiomis dienomis dažniausiai tampa ne lėktuvai ir sraigtasparniai, o dronai.

08:42 Kyjive subombarduotas prekybos centras.

...

08:34 Rusijos raketos smogė Rivnų srityje esančiam kariniam poligonui.

08:07 Ukrainiečiai paėmė trofėjinį rusų tanką T-80UK. Jų teigimu, tai – retas laimikis, nes Rusija turi labai nedaug tokių mašinų.

...

08:03 Ukrainos kariuomenė praneša, kad Černihivo srityje sunaikinti 2 rusų sunkvežimiai, gabenę amuniciją ir proviantą.

07:45 Zaporižės srities administracija praneša, kad okupantai Berdiansko uoste pagrobė 5 laivus su grūdais.

07:42 „Wall Street Journal“ šaltiniai JAV kariuomenėje teigia, kad pagrindiniais Rusijos pajėgų tikslais tapo rytų ir pietų Ukraina. V. Putiną galimai patenkintų tokia „pergalė“, kai pavyktų sukurti sausumos koridorių į okupuotą Krymą.

07:40 Sviatlanos Cichanouskajos patarėjo Franako Viačiorkos teigimu, Baltarusijoje kilo platus partizaninis judėjimas – visoje šalyje gadinami geležinkelio bėgiai, kuriais Rusija gabena karinę techniką į Ukrainą.

07:38 JAV nesiųstų savo karių, jei Ukrainoje būtų dislokuoti Jungtinių Tautų taikdariai, tačiau neprieštarautų, jei tai darytų kitos NATO valstybės.

2022 03 21 07:35
Spausdinti