Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


TURKMĖNIJA
Dykumų šalis iš Jungtinės Karalystės perka smėlio žirgų lenktynių trasai
IQ
Pixabay
Dykuma.

Vidurinėje Azijoje esanti Turkmėnija, kurios 80 proc. teritorijos sudaro dykumos, yra pasirengusi sumokėti 1 mln. svarų sterlingų (1,2 mln. eurų) Jungtinės Karalystės kompanijai „Andrew Bowen“ už 10 tūkst. tonų smėlio naujai žirgų lenktynių trasai.

Portalui „Radio Free Europe/Radio Liberty“ (RFE/RL) komentavęs kompanijos „Andrew Bowen“ atstovas Simonas Bowenas teigė, kad pagal susitarimą su Turkmėnija jų bendrovė iki balandžio mėnesio turės atgabenti visas reikalingas medžiagas naujai trasai, tarp jų ir 10 tūkst. tonų smėlio iš Anglijos Lankašyro grafystės.

S. Bowenas tvirtina, kad smėlis yra viena iš daugelio žirgų lenktynių trasoms naudojamų medžiagų, tarp kurių dar yra įvairių sintetinių medžiagų ir vaško.

Kiek anksčiau įmonės atstovas portalui BBC teigė, kad Turkmėnijoje randamas smėlis turi „blogą tekstūrą ir formą“, o „smėlis iš Lankašyro“ yra tinkamiausias tokioms arenoms.

Ši naujiena apie smėlio pirkimą iš Didžiosios Britanijos skamba išties ironiškai, ypač kai dėl ekonominio sunkmečio Turkmėnijos valdžia yra pažadėjusi imtis taupymo priemonių. 

2020 02 23 14:11
Spausdinti