Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


PARAMA UKRAINAI
E. Macronas: ES pasiruošusi remti Ukrainą „ilgą laiką“
BNS
Scanpix
E. Macronas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pažadėjo, kad Europos Sąjunga „ilgą laiką“ rems Ukrainą, kovojančią su Rusijos karine invazija.

Praėjus šešiems mėnesiams nuo konflikto pradžios „mūsų ryžtas nepasikeitė, ir esame pasiruošę išlaikyti šias pastangas ilgą laiką“, E. Macronas sakė savo vaizdo kreipimesi į Kyjive vykstančios konferencijos „Krymo platforma“ dalyvius.

„Ši tarptautinės tvarkos destabilizacija ir tolesni sutrikdymai humanitariniu lygiu, energetikos ir maisto prasme, yra Rusijos ir vien tik Rusijos pasirinkimo užpulti Ukrainą vasario 24 dieną pasekmė“, – tęsė jis.

„Su tuo susiduriant negali būti jokio silpnumo, jokios kompromiso dvasios, nes tai yra mūsų visų laisvės ir taikos visame pasaulyje klausimas“, – pabrėžė E. Macronas.

Ukrainos sąjungininkai Vakaruose parūpino Kyjivui milijardų eurų vertė karinės technikos ir amunicijos bei kitokios pagalbos, padėjusios ukrainiečių pajėgoms išvengti staigaus sutriuškinimo. Visgi šios šalys stengėsi neįsitraukti į tiesioginį konfliktą su Rusijos pajėgomis, kurios dabar yra okupavusios dideles teritorijas Ukrainos rytuose ir pietuose.

2022 08 23 16:27
Spausdinti