Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


DIPLOMATIJA
E. Macronas: naudinga „palikti atvirą kelią“ dialogui su V. Putinu
BNS
Scanpix
E. Macronas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį sakė, kad naudinga palikti dialogo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, pradėjusiu didelio masto invaziją į Ukrainą, galimybę.

Po Europos Sąjungos viršūnių susitikimo E. Macronas sakė, jog „smerkiant, taikant sankcijas“ vis dėlto yra naudinga „palikti šį kelią atvirą, kad tą dieną, kai bus galima įvykdyti sąlygas, karo veiksmai galėtų liautis“.

E. Macronas vienintelis iš Vakarų lyderių ketvirtadienį kalbėjosi su V. Putinu, tos pačios dienos ankstų rytą įsakiusiu savo pajėgoms įsiveržti į provakarietišką kaimynę.

Kremlius nurodė, kad abu lyderiai „rimtai ir atvirai apsikeitė nuomonėmis“ apie Ukrainą.

E. Macronas paskambino V. Putinui, kad „pareikalautų nedelsiant sustabdyti“ Maskvos puolimą Ukrainoje, pranešė Eliziejaus rūmai.

„Pasikalbėjęs su Ukrainos prezidentu ir su juo susiderinęs, prezidentas [Macronas] paskambino Vladimirui Putinui, kad pareikalautų nedelsiant sustabdyti visas Rusijos karines operacijas, pabrėždamas, kad Rusijai gresia didžiulės sankcijos“, – nurodė prezidentūra.

Tuo pačiu Prancūzija spartina savo karių dislokavimą NATO rytiniam sparnui Rumunijoje pastiprinti, penktadienį po skubiai sušaukto ES lyderių pasitarimo sakė E. Macronas.

Prancūzų kariai dislokuojami pagal platesnį NATO sąjungininkių planą pastiprinti rytines Aljanso nares.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 25 10:19
Spausdinti