Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
E. Musko ir D. Trumpo interviu socialiniame tinkle „X“ susidūrė su techniniais nesklandumais atnaujinta
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Scanpix
D. Trumpo paskyra „X“.

Pirmadienį, rugpjūčio 12 d. 20.00 JAV Rytų pakrantės laiku (03.00 Lietuvos laiku) planuotas socialinio tinklo „X“ (buvusio „Twitter“) vadovo Elono Musko ir buvusio prezidento Donaldo Trumpo interviu, kurį turėjo gyvai transliuoti per „X“, susidūrė su techniniais nesklandumais.

Socialiniame tinkle gyvai turėto transliuoti interviu klausytojai negalėjo girdėti, o pats interviu dar nebuvo pradėtas.

Kaip vėliau „X“ pranešė E. Muskas, socialinis tinklas susiduria su DDoS ataka. Nepavykus jos atremti, „blogiausiu atveju“ interviu bus rengiamas su mažesniu kiekiu klausytojų ir vėliau publikuojamas įrašas. Anot E. Musko, anksčiau pirmadienį sistema buvo testuojama su 8 mln. klausytojų.

Interviu pradėtas praėjus daugiau nei pusvalandžiui nuo numatytos pradžios.

Pirmadienį pirmą kartą po daugiau nei trejų metų D. Trumpas grįžo į savo „X“ paskyrą, blokuotą 2021-aisiais po to, kai jis socialinio tinklo pagalba ragino amerikiečius sausio 6 d. užimti Kapitolijų, tačiau grąžintą 2023 m. lapkritį, kai tinklą nupirko E. Muskas. Netekęs paskyros „X“ D. Trumpas įkūrė savo socialinę platformą „Truth Social“, kur iki šiol ir toliau skelbė savo įrašus. Vis dėlto grįžimas į „X“ jam atvers kur kas platesnės auditorijos duris („Truth Social“ D. Trumpo paskyra rugpjūčio 12 d. turėjo 7,53 mln., „X“ – 88,7 mln. sekėjų).

E. Muskas, kuriam taip pat priklauso elektromobilių gamintoja „Tesla“ ir erdvėlaivių gamintoja „Space X“, atvirai remia respublikonų kandidatą į lapkritį vyksiančius rinkimus D. Trumpą ir anksčiau birželį paskelbė jo rinkiminei kampanijai kas mėnesį skirsiantis po 45 mln. JAV dolerių.

2024 08 13 03:36
Spausdinti