Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


POLITINIS PERVERSMAS NIGERYJE
ECOWAS narių pajėgų vadai susitikimo metu aptars perversmą Nigeryje
BNS
Twitter
Asociatyvi nuotrauka.

Nigerijos sostinėje nuo trečiadienio iki penktadienio įvyks Vakarų Afrikos bloko ECOWAS narių pajėgų vadų susitikimas, jo metu bus aptartas perversmas Nigeryje, pranešė organizacija.

Sekmadienį Vakarų Afrikos valstybių ekonominė bendrija paskelbė sankcijas Nigeriui ir įspėjo, kad gali panaudoti jėgą, suteikdama chuntai savaitę laiko į valdžią sugrąžinti prezidentą Mohamedą Bazoumą.

Vienas ECOWAS pareigūnas naujienų agentūrai AFP antradienį teigė, kad buvusio Nigerijos prezidento Abdulsalamio Abubakaro vadovaujama bloko delegacija trečiadienį lankysis Abudžoje.

Perversmas Nigeryje sukėlė nerimą Vakarų šalims, bandančioms suvaldyti džihadistų sukilimą, kuris 2012 metais įsiplieskė Malio šiaurėje, o po trejų metų persimetė į Nigerį ir Burkina Fasą, ir dabar apima nestabilias Gvinėjos įlankos regiono valstybes.

Visame regione žuvo daugybė civilių gyventojų, karių ir policininkų, daugelis jų – per negailestingas žudynes, o vien Burkina Fase apie 2,2 mln. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Taip pat padaryta milžiniška ekonominė žala.

2023 08 02 10:17
Spausdinti