Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


COVID-19
EK neketina teikti pasiūlymų dėl privalomos vakcinacijos įvedimo
BNS
Pexels
Vakcina.

Europos Sąjungos šalys savarankiškai reguliuoja skiepijimo nuo COVID-19 sąlygas, todėl Europos Komisija (EK) nesiims iniciatyvos svarstyti privalomo visuotinio skiepijimo galimybę, pirmadienį pranešė EK atstovas Ericas Mameris.

„Pasiūlymų šioje srityje neteiksime“, – sakė jis Briuselyje vykusioje spaudos konferencijoje, atsakydamas į klausimą, ar Europos Komisija inicijuos diskusijas šia tema gruodžio 7 dieną.

Anksčiau EK vadovė Ursula von der Leyen sakė, kad vertėtų pradėti diskusiją dėl privalomo skiepijimo.

„Ji aiškiai nurodė, kad tai yra valstybių narių prerogatyva. Ne Komisijos reikalas teikti rekomendacijas valstybėms narėms šia tema, – pareiškė E. Mameris. - Po to ji išsakė savo nuomonę apie vakcinaciją Europoje. Ji priminė, kad vis dar yra apie 150 milijonų nepasiskiepijusių europiečių. Didžioji dauguma šių žmonių galėtų pasiskiepyti. Šiuo kontekstu ji sakė mananti, kad būtų naudinga pradėti tokias diskusijas“.

Atstovas dar kartą pabrėžė, kad „instituciniu požiūriu tai aiškiai yra valstybių narių kompetencijoje“.

U. von der Layen praeitą trečiadienį per spaudos konferenciją Briuselyje sakė, kad yra galimybė „diskutuoti, kaip galime palaikyti potencialius svarstymus dėl privalomo skiepijimo“.

„Tai reikia aptarti. Tam reikalingas bendras požiūris“, – kalbėjo EK vadovė.

Ji pabrėžė, kad apie trečdalis ES gyventojų dar nėra pasiskiepiję nuo koronaviruso, todėl debatai dėl privalomo skiepijimo būtų svarbūs.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 06 16:24
Spausdinti