Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


GEOPOLITIKA
ERPB sunerimo dėl Baltarusijos ir Rusijos konflikto
BNS
Fotobankas
A. Lukašenka: „Mes už ERPB lėšas valėme vandenį, šiltinome namus, tiesėme moderniausius kelius“.

Apsirūpinimo rusiška nafta ir dujomis krizė Baltarusijos ekonomikai gali turėti skaudžių padarinių, perspėja Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB).

„Diskusija tarp Baltarusijos ir Rusijos (dėl naftos ir dujų tiekimo sąlygų – red. past.) vyksta labai sunkiai. Galimi padariniai Baltarusijos biudžetui ir mokėjimų balansui gali būti labai apčiuopiami“, – žurnalistams Minske sakė ERPB prezidentas Suma Chakrabartis po susitikimo su Baltarusijos premjeru Sergejumi Rumu.

„Tikiuosi, kad abiejų valstybių vadovai ras abipusiškai priimtiną šio konflikto sprendimą“, – pridūrė ERPB vadovas.

Kartu jis pabrėžė, jog Minskas turėtų diversifikuoti užsienio prekybą, įskaitant energijos ištekliais.

ERPB prezidento kadenciją baigiantis S. Chakrabartis Minske susitiko ir su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka, kuris ketvirtadienį popiet išskrito į Sočį derybų su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu.

A. Lukašenka padėkojo

Kaip skelbia Baltarusijos žiniasklaida, per susitikimą su ERPB vadovu A. Lukašenka sakė dėkojantis „baltarusių tautos vardu už viską, ką ERPB padarė Baltarusijos labui“, jam vadovaujant S. Chakrabarčiui.

„Mes už ERPB lėšas valėme vandenį, šiltinome namus, tiesėme moderniausius kelius. Tai susiję su jūsų vardu, ir aš nė kiek neperdedu. Vieną savo kelių ketiname pavadinti Jūsų vardu“, – per susitikimą kalbėjo A. Lukašenka.

ERPB 2019-aisiais Baltarusijoje investavo 390 mln. eurų, o nuo savo veiklos šioje šalyje pradžios 1992-aisiais jai suteikė 2,7 mlrd. eurų lengvatinių paskolų įvairiems ekonominiams projektams įgyvendinti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 07 10:01
Spausdinti