Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
ES diplomatija: Rusijos vadovybė turės atsakyti už „barbariškus“ smūgius Dnieprui ir Kyjivui
ELTA
Scanpix
Kyjivas.

Rusijos vadovybė ir kiti asmenys, kalti dėl barbariškų išpuolių, per kuriuos žudomi ir terorizuojami civiliai gyventojai, bus patraukti atsakomybėn. Tai tviteryje pareiškė ES išorės veiksmų tarnybos atstovė spaudai Nabila Massrali.

„Barbariški Rusijos išpuoliai žudant ir terorizuojant civilius gyventojus tęsiasi: išpuolis prieš ligoninę Dniepro mieste, dabar Kyjivas prieš išauštant Kyjivo miesto dienai. Rusijos vadovybė ir kaltininkai bus patraukti atsakomybėn“, – rašoma pranešime.

N. Massrali pridūrė, kad ES, kaip ir anksčiau, yra pasirengusi padėti Ukrainai apsiginti.

Kaip pranešė „Ukrinform“, prieš dvi dienas rusai atakavo Dniepro miestą, pataikydami į psichikos sveikatos įstaigą ir veterinarijos kliniką, žuvo du civiliai gyventojai.

Gegužės 28-osios naktį rusai atakavo Ukrainą iš šiaurės ir pietų bepiločiais lėktuvais „Shahed-136/131“. Iš viso tą naktį buvo numušti 52 priešo bepiločiai orlaiviai.

Pirmadienį, gegužės 29 dieną, anksti ryte rusai paleido į Kyjivą bepiločių lėktuvų ir raketų ugnį, bet nė vienas iš jų nepasiekė taikinių, o vietos pareigūnai teigė, kad oro gynyba perėmė daugiau kaip 40 atskrendančių objektų.

2023 05 29 09:02
Spausdinti