Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
ESBO stebėtojų misija traukiasi iš Ukrainos
BNS
Unian
Charkivas po pšaudymo.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Specialioji stebėsenos misija Ukrainoje stabdo darbą, tęsiantis Rusijos puolimui prieš kaimyninę šalį, sekmadienį pranešė stebėtojai.

„Visų misijos tarptautinių narių laikinos evakuacijos procesas jau beveik užbaigtas. Paskutinė grupė – misijos vadovas ir aukščiausioji vadovybė – dabar paliks Ukrainą“, – naujienų agentūra „Unian“ citavo misijos pranešimą.

Visi kiti ESBO stebėsenos misijos tarptautiniai nariai jau išvyko iš šalies.

„Tęsiamas vietinių misijos narių, kurie bazavosi Kramatorske ir Severodonecke, perkėlimas, o anksčiau pasiųstų į Mariupolį perkėlimas atidedamas dėl saugumo priežasčių“, Rusijos pajėgoms užblokavus šį Azovo jūros uostamiestį, sakoma ataskaitoje.

Kovo 6-osios vakarą ESBO stebėtojų komanda buvo evakuota iš Chersono į Rusiją.

ESBO Specialioji stebėsenos misija buvo įkurta 2014 metų kovą, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį, o Rytų Ukrainą apėmė ginkluotas konfliktas tarp Kyjivo vyriausybės pajėgų ir Maskvos remiamų separatistų. Misijos stebėtojai dirbo neginkluoti ir buvo įpareigoti rengti ataskaitas apie padėtį konflikto zonoje remdamiesi savo stebėjimais ir nustatytais faktais. ESBO misija taip pat stengėsi skatinti kitų organizacijų pastangas teikti humanitarinę pagalbą, vystyti dialogą tarp konflikto šalių ir laikytis paliaubų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 07 09:01
Spausdinti