Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


AFRIKA
Etiopijos premjeras įsakė duoti atkirtį po atakos prieš kariuomenės stovyklą Tigrėjuje
BNS
Scanpix
A. Ahmedas.

Etiopijos vyriausybės vadovas Abiy Ahmedas trečiadienį pranešė nurodęs duoti karinį atsaką po kruvinos atakos prieš federalinių pajėgų stovyklą, surengtos neramaus Tigrėjaus regiono valdančiosios partijos.  

Tigrėjaus išvadavimo liaudies frontas (TPLF) „užpuolė karinę stovyklą“ regione ir „mėgino pagrobti“ kariuomenės turtą, parašė premjeras socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“. 

Per ataką „žuvo daug kankinių, buvo sužeista daug žmonių ir padaryta žalos turtui“, – sakė A. Ahmedas penkių minučių trukmės kreipimesi per televiziją, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.  

„Mūsų gynybos pajėgoms... įsakyta imtis jų misijos gelbėti šalį. Buvo peržengta raudona linija. Jėga pasitelkiama kaip paskutinė priemonė gelbėti žmones ir šalį“, – rašė premjeras tviteryje ir feisbuke paskelbtame pranešime.  

Kol kas neaišku, kokio pobūdžio bus federalinių pajėgų atsakas. Tačiau analitikai ir diplomatai jau ne vieną savaitę reiškė susirūpinimą, kad federalinės vyriausybės ir TPLF konfrontacija gali peraugti į smurtą. 

Interneto duomenų srautus stebinti organizacija „NetBlocks“ pranešė, kad Tigrėjuje 1 val. vietos (vidurnaktį Lietuvos) laiku buvo išjungtas interneto ryšys. 

A. Abiy per valstybinę televiziją sakė, kad „išdavikų pajėgos“ užpuolė kariuomenę regiono sostinėje Mekelėje ir Tigrėjaus vakaruose esančiame Danšos mieste.  

Pasak premjero, puolimą Danšoje atrėmė su Tigrėjumi pietuose besiribojančio Amharos regiono saugumo pajėgos.  

A. Abiy biuro išplatintame pareiškime rašoma, kad TPLF rengia savo karius uniformomis, panašiomis į kaimyninės Eritrėjos karių aprangą, siekdamas „susieti Eritrėjos vyriausybę su melagingais kaltinimais dėl agresijos prieš Tigrėjaus žmones“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 04 07:49
Spausdinti