Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


ŽIEMOS IŠDAIGOS
Europai – išbandymas sniegu
ELTA
Scanpix
Sniego audra sutrikdė Europos gyvenimą.

Europa bando sugrįžti į įprastą gyvenimo ritmą po rimtos sniego audros. Tačiau Frankfurto oro uoste Vokietijoje ketvirtadienį buvo atšaukta dar keli šimtai skrydžių – reisų atsisakyta praėjus dienai po to, kai dėl žiemos audros šis oro uostas buvo priverstas trumpam sustabdyti lėktuvų pakilimus ir nusileidimus.

Atšaukta daugiau kaip 300 iš maždaug 1 000 ketvirtadienį Frankfurto oro uoste numatytų skrydžių, ketvirtadienio rytą naujienų agentūrai DPA sakė oro uosto operatoriaus „Fraport“ atstovė. Oro uosto atstovė paragino keleivius internete pasitikrinti savo skrydžio statusą ir tik tada vykti į oro uostą.

Frankfurto oro uostas yra didžiausias ir svarbiausias Vokietijos aviacijos centras. Jis taip pat laikomas vienu judriausių oro uostų visoje Europoje.

Šiame oro uoste sudaromos sąlygos lėktuvų kilimui ir leidimuisi, tačiau oro eismas vis dar atsigauna po audros, kuri į pietinę ir vakarinę Vokietijos dalis atnešė ledą, stingdantį lietų ir snygį. Trečiadienį Šiaurės ir Vidurio Europoje smarkiai snigo ir lijo ledinis lietus, todėl kai kuriuose Skandinavijos regionuose sustojo transportas, o oro uostai patyrė didelių trikdžių.

Dėl gausaus snygio didelėje Skandinavijos dalyje sustojo eismas, keliai ir greitkeliai buvo užkimšti įstrigusių vairuotojų, vėlavo viešasis transportas, buvo atšaukti kai kurie keltų maršrutai ir uždaryti kai kurie tiltai. Keliose Danijos dalyse policija paragino žmones likti namuose. Pietų Švedijoje taip pat gausiai snigo.

Dėl ledinio lietaus vakarų ir pietų Vokietijoje anksti trečiadienį įvyko daug avarijų apledėjusiuose keliuose. Atsargumo dėlei buvo uždaryta daug mokyklų ir vaikų darželių, o kai kurios įmonės pasiūlė darbuotojams galimybę dirbti iš namų.

2024 01 18 14:17
Spausdinti